Haberler

Süper Lig'de fikstür şüphesi!

Güncelleme:

Süper Lig'de 2019-2020 sezonu fikstürü çekildi. Kulüplerin maç programları belli olurken tartışmalar da yeniden alevlendi.

Fikstürle ilgili futbolseverleri düşündüren konuların başında aynı kulüplerin fikstürde birbirlerini takip ediyor olması var. Örnek vermek gerekirse geçen sezonun fikstüründe Galatasaray, Ankaragücü'nü, Fenerbahçe de Yeni Malatyaspor'u takip ediyordu. Bu durum bu sezon da aynı.

Süper Lig'de fikstür şüphesi!

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Süper Lig fikstüründeki ilginç detaylardan biri de 15. kez 33. haftada bir derbi mücadelesinin oynanacak olması. Geçtiğimiz sezonun 33. haftasında Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesi oynanmıştı. Bu sezon çekilen fikstürde ise 33. hafta maçında Beşiktaş ve Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

SERBEST FİKSTÜR YİNE GÖZTEPE'YE DENK GELDİ

Fikstürün en can alıcı noktalarından biri de serbest fikstür meselesi. Serbest fikstür 3 yıl üst üste Göztepe'ye denk geldi. Diğer ülkelerdeki fikstür çekimlerinde böyle bir durumun yaşanma olasılığı yok denecek kadar az.

Süper Lig'de fikstür şüphesi!

SERBEST FİKSTÜR NEDİR?

Peki serbest fikstür meselesi ne? Ligin ikinci yarısında 6 ya da 7 kez bir önceki maçını evinde oynamış takımın iç sahadaki ikinci rakibi oluyor. Bu da o takım için bir seri şansı oluşturuyor. Serbest fikstür takımı için ise büyük bir dezavantaj.

Son 10 sezonda serbest fikstüre sahip 10 takımdan 4'ünün küme düşmüş olması da büyük bir endişe oluşturuyor.

FİKRET ORMAN'DAN FİKSTÜR İSYANI

Spor Toto Süper Lig'de 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nun fikstürü belli olurken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, fikstürle ilgili çarpıcı bir yorumda bulunmuştu. Başkan Fikret Orman, "Dokuz sezondur Galatasaray deplasmanını ikinci yarıda oynuyoruz… Dokuz sene oldu…" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Yeni Malatyaspor Fenerbahçe Haberler

500

Yorumlar (38)

ALİRİZA:

FEDERASYON FENERLİ KLÜPLER BAŞKANI BEŞİKTAŞLI EH PES ARTIK KURAYI YAPANDA ÇEKENDE SİZZİNİZ DONUNUZ ISLANSA SORUMLUSU GALATASARAY

19
11
yanıtYanıtla
maydanoz üzeri ganarya:

2011 de 15 maç puan kaybetmeyen bir takım geldi aklıma nedense demekki şike şaibe hep bu takım sayesinde girdi ülkeye

2
17
yanıtYanıtla
fth:

Evet o takımların içinde Trabzon ve gs ve bjk de vardı demekki sizde satılıkmışsınız ki hemen vermişiniz maçı :))

yanıt8
yanıt5
SALİH:

Türk futbolu deyince şike oyun kumpas aklıma geliyor

17
0
yanıtYanıtla
kahrolası dolandırıcılar:

aslında kimse gitmeyecek maçlara '''' tff mhk ve gs '''' kendı arasında oynayacak

9
8
yanıtYanıtla
SPECIALIST:

BİR İŞİNİZDE ŞAİBESİZ OLSUN BE

13
0
yanıtYanıtla
şükrü:

iyi olan kazanır bahane bunlar .

7
5
yanıtYanıtla
Tim0135:

Son haftalara heyecan rekabet oranı yüksek maç koyarak, abonelik arttırmaya çalışıyorlar. Yani kısacası TFF ve bein son haftalara kadar halkı yontmak için güya sözde fikstür çekiyor, hakemlere ayar veriyor!!!

10
0
yanıtYanıtla
METE AĞA:

Türk futbolundan gs temizlenmedikce bu işler böyle devam eder

6
2
yanıtYanıtla
1925...:

2 hafta üst üste içerde maç yapacak takımların 2nci hafta maçları Göztepe ile. . Adaletsizlik. . ! Deplasmana gitmeyen takım hem zinde oluyor hem ikinci hafta için motive oluyor. . . Bu durum da serbest takım atanan günah keçisi bu takımların karşısına yem olarak atılıyor. . . (zaten senelerdir serbest fikstür takımları ya düşmüş yada düşme potasıda tamamlamış ligi. ) 3 sezondur neden Göztepe. . . !!!

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title