Haberler

Türkiye, A Milli Takım'a yapılan saygısızlıktan dolayı İzlanda'ya nota verdi

Güncelleme:

Milli Takım'ın havalimanında saatlerce bekletilmesi sonrası Türkiye Norveç elçiliği aracılığıyla İzlanda'ya nota verdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İzlanda Dışişleri Bakanı'nı aradı.

A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile yapacağı karşılaşma öncesinde Keflavik Havalimanı'na gelen Milli Takım kafilesinin, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı yetkililer tarafından gördüğü muameleye ilişkin Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği aracılığıyla İzlanda'ya durumu kınayan nota verildi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN DA KINAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İzlanda'da A Milli Takıma yapılanların spor ahlakına ve diplomatik nezakete uygun olmadığını söyledi. Altun, olaydan sorumlu olanları kınadığını duyurdu.

SALDIRGAN TAVIRLAR DİKKAT ÇEKTİ

Notada, A Milli Futbol Takımı'nın ülkeye girişi sırasında İzlandalı yetkililer tarafından uzun süre pasaport kontrolünde bekletilmesine, eşyalarının detaylı aranmasına ve milli futbolculara yönelik saygısız ve saldırgan tavırlara dikkat çekildi.

Notada, A Milli Futbol Takımı'na yönelik muamele kınandı ve ek güvenlik tedbirlerinin alınması talep edildi.

Ayrıca Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, Türkiye'nin rahatsızlığını vurgulamak ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak üzere İzlanda'ya doğru yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Spor Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (103)

ASLI:

İZLANDA''DA PEK KORKMUŞDUR :)))

12
24
yanıtYanıtla
TENEKE ADAM:

Çooook , tir, tir titremişler . Biz yaptık siz yapmayın , şu notalarınızı alın , kulağımızı tırmalıyor demiştir (!)

yanıt9
yanıt9
dadaşım:

izlandalıların korkup kormadığını bilmemde senin baya bi zoruna gitmiş, nota vermek e ne yapacan koskoca türkiye cumhuriyeti hırlısı var hırsızı var namussuzu var şerefszi var vatan hayini var elin yabancı ülkesini kayıranlar var varda var, işin zor türkiyem, hani diyorlar bu ülke için canını vermeye hazır milyonlar var ben inanıyorum ki bu ülkenin başka bir ülkenin egemenliği altına girmesine sevinecek de milyonlar var yazık hele yazdığı yoruma bak

yanıt3
yanıt2
Emre:

Ne kişiliksiz karaktersiz birisiniz burda ulkene saygısızlık yapılıyor yorumunuza bi bakın Allah ıslah etsin

yanıt2
yanıt1
TENEKE ADAM:

Var DADAŞ var . . . Biz hayal kurmuyoruz sadece yapabileceğimizi söylüyoruz . Sen git o ( KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI ) diyenlere konuş . . . . Yoksa sen demi onlardansın . . . Dadaştan öylesi çıkmaz ama . . . . İnsanlık hali .

yanıt3
yanıt3
murat:

Macta adamlarin milli mar$ini yuhla ve islikla. Sonrada havaalaninda olanlari kina. Ne ekersen onu bicersin

11
21
yanıtYanıtla
Adsız:

Çok yanlış bir karşılaştırma. Her maçta olan bir şey bu olayla karşılaştırılamaz. Bu bizzat yetkili birimlerin emriyle yapılmış bir uygulama, yoksa hiçbir görevli, hiçbir ülkenin millî takımına bu muameleyi yapamaz.

yanıt1
yanıt1
adlı:

Murat aynen katılıyorum kardeşim ne ekersen onu bcersin

yanıt0
yanıt1
Woman:

Terbiyesiz İzlanda pislik yaratıklar hazmedemediler iyi olmamızı tabii

28
2
yanıtYanıtla
ref:

Fransizların marşında ıslıkla saygı gösterme şimdide saygısaızlık yaptlar diyin öyle göze böyle rimel derler adama

12
14
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title