Haberler

Sanayi Üretimi Yüzde 6,5 Azaldı

Güncelleme:

Sanayi üretimi Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,5 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Sanayi üretimi Kasım 2018'de bir önceki aya göre yüzde 0,3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 azaldı. Beklenti aylık yüzde 0,2 artış, yıllık bazda ise yüzde 5,4 düşüştü.

SANAYİNİN ALT SEKTÖRLERİ

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,8 azaldı.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,1 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi aynı kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title