Haberler

Son dakika: Bakan Dönmez tarih verdi! Esnafa elektrikte yüzde 25 indirim geliyor

Güncelleme:

Son dakika: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yüksek elektrik faturaları nedeniyle ticarethane grubunda yer alan esnaf için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışmaya başlandığını söyledi. Esnafa yüzde 25 gibi bir indirimin yapılacağını belirten Bakan Dönmez, "Amacımız çalışmayı 1 Mart'a kadar bitirmek." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Dönmez, elektrikte yeni tarife ile esnafın fatura tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacağını söyledi.

Bakan Dönmez konu hakkında şunları söyledi:

"Dün Kabine toplantısında bunlar enine boyuna müzakere edildi. Mevcut durumun vatandaşlarımızı zora soktuğunun biz de farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıdan sonra birkaç adım atılacağını söyledi. Bu konuda kafalarda zaman zaman sorular oluşuyor. Sizin sayacınız 30. değil de 31. ya da 32. günde okunursa 224 kilovatsaat oluyor. Vatandaşın lehine olacak çalışmayı yapıyoruz.

DERNEK VE VAKIFLAR

Dernek ve vakıfların yöneticileri, abonesi oldukları elektrik dağıtım şirketlerine gidip durumlarını bildirecekler. Dağıtım şirketlerine başvuracak. İstisnasız bütün dernek ve vakıflar bu uygulamadan yararlanacaklar.

ESNAFA ELEKTRİKTE İNDİRİMLİ TARİFE

Ticarethane grubunda yer alan esnaf ve zanaatkarlar için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladık. Bu konuda çalışma sürüyor. Hem ticarethane hem de konutlarda yeni tarife için amacımız çalışmayı 1 Mart'a kadar bitirmek. Esnafın fatura tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacak.

"SORUN TÜRKİYE KAYNAKLI DEĞİL"

Doğalgazda 80 milyar lira, elektrikte 20 milyar liralık bir yük aldık. Geçtiğimiz yıl her haneye 5 bin liralık bir desteğimiz oldu. Bu yıl da hanelere destek miktarı geçtiğimiz yıldan daha fazla olacak. Artan maliyetler zorunlu olarak tüketicilere yansıdı. Sorunun kaynağı Türkiye'de değil, yurt dışındaki fiyat artışları. Bizim beklentimiz fiyatların bir miktar geri geleceği yönünde."

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Elektrik Faturası Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (11)

Umit Cetin:

bu halk sizin yaptığınız iyilikleri asla unutmayacak

27
60
yanıtYanıtla
BAŞER:

bir gece ansızın zam yapılsın 100 de 127 indirim 100 de 25 olsun ve buradan kahraman çıkarmaya çalışmak bu durumda kimse alkış tutmadı eğer devletim ihtiyacı varsa bana 2, 3 ay maaş vermeyin ama yok büyüyen devlet isek herseye zam yapmayın lütfen yeter

75
5
yanıtYanıtla
HASAN1906:

Tek imza ile attığınız kazığı gıdım gıdım çıkarıyorsunuz özelleştirmeyi iptal et kökten çözüm zarar eden elektrik şirketi devlete devretsin bari bu oyunlara gelmeyin üreten satan siz yinnede hazineden karşılıyoruz diyorsunuz zararı biraz samimeyet

68
5
yanıtYanıtla
Mete HAN:

%127 bindir, %25 indir.Sonra alkış bekle.Hadi ordan!

44
4
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

indirim mi yapmış olacaklar şimdi yoksa gene bindirdikleri sırtımızda mı?

25
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

yapacagiz görüsüyoruz arastiriyoruz calisiyoruz yani mis misla ülke yönetilmedigini halka refah ve huzur gelmedigini 20 yilin sonunda gördük her müjdenin arkasindan gecim dahada zorlasti pahalilik artik can aliyor halk bu saatten sonra yapacaklari en büyük iyilik milletin önüne sandik koymak

16
3
yanıtYanıtla
ali can:

her zaman ezilen vatandas oluyor esnafa destek kobiye destek ihracatcıya destek vatandaşa hep köstek hep köstek :(

13
4
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

En çok sıkıntı çeken küçük esnaf ,, senin maaasin garanti sigorta parası odemiyon yıllık izinin rapor var tazminatın var esnafın bunlar yok işçinin memurun para durumları iyi

yanıt0
yanıt0
al alabilirsin:

kul hakki yiyorsunuz, emin misiniz siz Islami bildiginizden? unutmayin ki elbet bir yerden cikar bunun acisi

14
0
yanıtYanıtla
adana 01:

amann milleti iyice aptal yerine koydunuz yeter artık, ne indirimi, bu ülkede indirim felan olmaz yükseldi bitti

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title