Haberler

Şehit Babası hurdalardan mini kamyonet yaptı

Güncelleme:

Elazığlı şehit babası İsrafil Ercan, kendi imkanlarıyla hurda parçalarını birleştirerek 'Yerli, Milli ve Köylü" ismini verdiği mini kamyonet yaptı. Ercan, oğlu şehit olunca üzerindeki stres ve acıyı atmak için aracı yapmaya başladığını söyledi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 19 Ekim 2011 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Raşit Ercan'ın babası İsrafil Ercan, hurda parçalarını kendi imkanlarıyla birleştirerek mini kamyonet yaptı. Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Yarımca beldesinde yaşayan ve yaklaşık 50 yıl tır şoförlüğü yapan Baba Ercan, kendi imkanlarıyla aylar süren emeğin ardından çalışır duruma getirdiği 'Yerli, Milli ve Köylü' ismini verdiği kamyoneti ulaşımda ve bahçede kullanarak daha da geliştirmeyi planlıyor.

Öte yandan şehidinin acısı nedeniyle kendine bir uğraş aradığını ifade eden Ercan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli bir araba yaptırdığını kendisinin de milli ve köylü bir kamyonet yaptığını aktardı.

"ŞEHİT BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURURDUR"

Bir oğlunu vatana feda ettiğini gerektiğinde kendisi dahil dört oğlunu daha feda etmeye hazır olduğunu belirten İsrafil Ercan, "2011'in Ekim ayında oğlum şehit oldu. O şehadet mertebesinden sonra üzerimdeki stres ve acıyı atmak için bu aracı yapmaya başladım. Şehit, bizim için büyük bir gururdur. Hepimizin istediği bir şeydir. Ben ve dört tane oğlum daha var, devletimiz ve vatanımız uğruna gerektiği her an şehit olmaya hazırız. Onun için hiçbir tereddüt de yoktur" dedi.

"2 SENEDİR UĞRAŞIYORUM, DAHA YEDİ AYLIK İŞİ VAR"

Hurdalardan kamyonet yaptığını dile getiren Ercan, "Stresimi atmak için bu işe yöneldim. Bu makineyi kendi imkanlarımla hurdaların parçalarını toplayıp yaptım. 2 senedir uğraşıyorum ve daha yedi aylık bir işi var. İnşallah yavaş yavaş elektrik ve damperini de yapacağım. Zamanla her şeyi yapacağım" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN'IN YAPTIĞI YERLİ VE MİLLİ, BENİMKİ YERLİ, MİLLİ VE KÖYLÜ"

Kamyonetine 'Yerli, Milli ve Köylü' isimini verdiğini de dile getiren Ercan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, öyle bir proje yaptı ki dünya çapında birinci sırada. Çok güzel bir proje. Ne kadar sevindiğimi ve gurur duyduğumu anlatamam. Onun yapmış olduğu arabalar 'Yerli ve Milli', benimki ise 'Yerli, Milli ve Köylü' tarzında bir proje. Cumhurbaşkanımızın yaptığı gurur duyulacak bir şey" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title