Haberler

Manisalı 15 Kadın Halka Saçılacak 6 Ton Mesir Macunu İçin Gece Gündüz Çalışıyor

Güncelleme:

Manisa'da 28 Nisan'da halka saçılacak 6 ton mesir macunu için 15 kadın gece gündüz çalışmaya başladı. 479 yıllık geleneğin sürdüğü kentte renkli kağıtlara sarılan macunlar 45 noktadan halka saçılacak

Manisa'da 15 kadın, 28 Nisan'da saçılacak 6 ton mesir macununu yetiştirmek için geceli gündüzlü çalışıyor. 41 çeşit baharatla buluşan macunlar 45 noktadan halka saçılacak.

Manisa'da bu yıl 479'uncu kez düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 23- 28 Nisan arasında yapılacak. Festivalde 6 ton mesir macunu, 28 Nisan'da Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçılacak. 479'uncu Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde saçılacak mesirlerin paketlenmesine başlandı.

479 YILLIK GELENEĞİ SÜRDÜRÜYORLAR

Manisa'yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği'nin atölyesinde çalışan 15 kadın, şifalı macunları üretiyor. 479 yıllık geleneği sürdüren kadınlar, şifa saçan macunları geleneksel yöntemlerle yapıp, saçıma hazır hale getiriyor. Mesir Festivali'nin heyecanını yaşadıklarını belirten Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, bu yıl da 6 ton mesir macununun saçılacağını söyledi.

Manisalı 15 Kadın Saçılacak 6 Ton Mesir Macunu İçin Gece Gündüz Çalışıyor

45 NOKTADAN HALKA SAÇILACAK

28 Nisan'da saçımı yapılacak mesir macunlarının duasının da okunacağını kaydeden Tanık, "Mesir macunları yıllardır kadınlarımız tarafından yapılıyor. Geleneği kadınlar sürdürüyor. 1 ay boyunca gece- gündüz şifalı mesirleri hazırlamak için çalışıyorlar. 45 noktadan şifalı macunlar halka saçılacak. Saçım törenimize şehir dışından, yurt dışından misafirlerimiz gelecek. Onları burada en güzel şekilde ağırlayacağız. Her yıl gibi bu yıl da heyecanlıyız. İnşallah kazasız belasız güzel bir şekilde bu mesir festivalimizi de atlatacağız. Ben herkesin o gün orada olmasını o duyguyu yaşamasını tavsiye ediyorum" dedi.

Manisalı 15 Kadın Saçılacak 6 Ton Mesir Macunu İçin Gece Gündüz Çalışıyor

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Saçım için gece- gündüz çalıştıklarını anlatan kadınlar ise geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 1 ay boyunca 6 ton mesiri üreteceklerini ifade eden kadınlar, gece saatlerine kadar çalıştıklarını söyledi. 32 yıldır mesir macunu yapan Serpil Özevcil, şeker ve suyu kaynattıktan sonra macunu 1 gün dinlendirdiklerini, ardından 41 çeşit baharatla buluştuğunu anlattı.

Manisalı 15 Kadın Saçılacak 6 Ton Mesir Macunu İçin Gece Gündüz Çalışıyor

RENKLİ KAĞITLARA SARIYORLAR

Özevcil, "Mesir macunları tek tek kesilip ardından paketlenmesi için kadınların önüne gidiyor. Şifalı mesir macunlarını 6 renkteki kağıtlarla sarıyoruz. Ardından çuvallarımıza doldurup saçım haline hazır şekile getiriyoruz" dedi.

Manisalı 15 Kadın Saçılacak 6 Ton Mesir Macunu İçin Gece Gündüz Çalışıyor

Manisalı 15 Kadın Saçılacak 6 Ton Mesir Macunu İçin Gece Gündüz Çalışıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title