Haberler

Rizeli Mucidin İcadı ile Direklere Tırmanmak Artık Çok Kolay

Güncelleme:

Rizeli elektrik teknisyeni 4 yıllık bir çalışmanın ardından telefon ve elektrik direklerine kolayca tırmanmayı sağlayan bir aparat geliştirdi. 9 kilo ağırlığındaki 'Rahna' adı verilen aparat, 200 kilo ağırlığındaki bir kişiyi taşıyabiliyor. Ürünün patentini alan girişimci, sektördeki firmalardan talep bekliyor.

Rizeli elektrik teknisyeni Mehmet Karabulut, telefon ve elektrik direklerine kolayca tırmanmayı sağlayan aparat geliştirdi. 'Rahna' adını verdiği 9 kilogram ağırlığındaki aparatın patentini alan Karabulut, elektrik ve telefon sektöründeki firmalardan talep bekliyor.

Rizeli Mucidin İcadı ile Direklere Tırmanmak Artık Çok Kolay

9 KİLO AĞIRLIĞINDAKİ APARAT 200 KİLO TAŞIYOR

Rizeli elektrik teknisyeni Mehmet Karabulut, uzun süren denemelerin ardından 4 yılın sonunda aparatı geliştirdi. Ahşap ve demir telefon ve elektrik direklerine kolayca tırmanmayı sağlayan 9 kilogram ağırlığındaki aparat, 200 kilogram ağırlığındaki bir kişiyi taşıyabiliyor. Örümceklerden esinlenerek 'Rahna' adını koyduğu aparatın patentini alan Karabulut, elektrik ve telefon sektöründeki firmalardan talep bekliyor.

Rizeli Mucidin İcadı ile Direklere Tırmanmak Artık Çok Kolay

"ELEKTRİK DİREKLERİNE TIRMANMAK DAHA GÜVENLİ OLACAK"

Elektrik arızalarında direklere inip çıkmak için kullanılan 'ayakçık' aparatının güvenli ve işlevsel olmadığını savunan Mehmet Karabulut, "Bu aparatla çap gözetmeden uzun süre direkte kalınabiliyor, Silindir direk bloğa dairesel hareketlerle tırmanma sağlanabiliyor. 9 kilogramlık aparat toplamda 200 kilo taşıyabiliyor. Aletin üzerindeki makaralarla ihtiyaç duyulan malzemeler indirilip çıkartılabiliyor. Elektrik arızaları olduğunda direklere ulaşmak zor ve tehlikeliydi. Bu aparatla elektrik direklerine tırmanmak hem kolay hem de daha güvenli olacak" dedi.

Rizeli Mucidin İcadı ile Direklere Tırmanmak Artık Çok Kolay

"SERİ ÜRETİME HAZIRIZ, TALEP BEKLİYORUZ"

Aparatın patentini de aldığını söyleyen Karabulut, "Bu aparatı tasarlayarak patentini aldım. Bu aleti kullanan kişi kısa sürede kurulumunu tamamlayıp direğe tırmanabiliyor. Beton ve demir direklere şu an vinç yardımıyla ulaşılırken bu aletle onlara da rahatlıkla ve güvenle çıkılıyor. Ürünümüzle ilgili seri üretime hazırız. Sipariş ve talep bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title