Haberler

Püis'in 'Akaryakıtta Çift Fiyat' Talebine Tepki

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, PÜİS'in, akaryakıt alımında nakit ve kredi kartı ile ödeme yapan tüketiciler için ayrı fiyat uygulanması talebinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, PÜİS'in, akaryakıt alımında nakit ve kredi kartı ile ödeme yapan tüketiciler için ayrı fiyat uygulanması talebinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), geçtiğimiz gün akaryakıt sektöründe nakit ve kredi kartı olmak üzere iki ayrı fiyat belirlenmesini, nakit ödemede tüketiciye avantaj sunulmasını talep ettiklerini ilan etmişti. Bu talebe Tüketici Hakları Derneği yazılı bir açıklamayla karşı çıktı.

"BU ÖNERİ KABUL EDİLİRSE, KREDİ KARTIYLA YAPILAN TÜM ALIŞVERİŞLERE KÖTÜ ÖRNEK OLACAK" Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptığı açıklamada talebin kabul edilebilir olmadığını belirterek, "Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) akaryakıt sektöründe nakit ve kredi kartı olmak üzere iki ayrı fiyat belirlenmesi talebini Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) sundu. Bu talebe göre kredi kartıyla alınan benzin, nakit alınan benzine göre daha pahalı olacak. PÜİS'in bu önerisi kabul edilemez. Eğer, bu öneri kabul edilirse, kredi kartıyla yapılan tüm alışverişlere kötü örnek olacak. Peşin alışverişlerdeki indirimler, kredi kartıyla alınan malların ve hizmetlerin fiyatlarına bindirilecek. Tüm yük, kredi kartıyla alışveriş yapmak zorunda olan parasız ve yoksul tüketicilerin sırtına yüklenecek. Bu önerinin EPDK tarafından kabul edilmemesini diliyor ve bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title