Haberler

'Bitcoin Safiye'nin eğlence mekanından görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme:

Aydın'da farklı meslek gruplarından onlarca kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla aranan Safiye Gökçe Y.'nin arkadaşlarıyla birlikte gittiği eğlence mekanından görüntüleri ortaya çıktı.

Aydın'da, kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp, farklı meslek gruplarından 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla aranan Safiye Gökçe Y.'nin, restoranda eğlendiği anlara ait görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, mağdurların 'Bitcoin Safiye' adını taktığı Safiye Gökçe Y.'nin arkadaşlarıyla eğlenip, kemanla çalınan 'Ada sahillerinde bekliyoruz' şarkısına, eşlik ettiği görülüyor.

AKIL ALMAZ TUZAK

Adana'da yaşayan Safiye Gökçe Y., yaklaşık 2 yıl önce eşi O.Y.'nin bir jeotermal enerji santralinde elektrik mühendisi olarak göreve başlaması üzerine Aydın'a taşındı. Burada eşiyle birlikte taşeron şirket kuran Safiye Gökçen Y., JES şirketlerine işçi bulmaya başladı. Bu sırada Aydın Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne giden Safiye Gökçe Y. iddiaya göre tanıştığı bir doktora kendisini, 'ekonomist- broker' olarak tanıttı. Doktora, parasını herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş ile ilişiği olmayan elektronik para birimi bitcoin'e yatırmasını söyledi. İkna olan doktordan bitcoin karşılığında para aldı. Bir süre sonra kar payı verdiği doktora, kendisine yeni müşteriler bulmasını, bunun üzerinden de kar payı ödeyeceğini vadetti.

2 AY ÖNCE ORTADAN KAYBOLDU

Böylelikle Çiftlik Bank benzeri bir yapı oluşturan Safiye Gökçe Y., kısa sürede hemşireden polise kadar çok sayıda meslek grubundan 40 kişiye ulaştı. Bitcoin almak için para topladığı bu kişilere 2 yıl boyunca kar payı ödedi. Para aldığı kişilere, kurdukları şirketin arkasında JES firması bulunduğunu, yeğeninin Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli olduğunu söyleyerek, güven kazanan Safiye Gökçe Y., 2 ay önce ortadan kayboldu.

TELEFONLAR AÇILMADI, DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

Safiye Gökçe Y.'nin, telefonlarını açmaması üzerine dolandırıldıklarını anlayan mağdurlardan 28'i avukatları aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.Şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Safiye Gökçe Y.'nin hesapları incelemeye alındı. Kripto para hesaplarında toplam 8 bin 300 bitcoin olduğu ve bu sayının giderek arttığı belirlendi. Mağdurların 'Bitcoin Safiye' adını taktığı Safiye Gökçe Y.'nin birlikte hareket ettiği kişilerle web sitesi kurduğu, buradan da paralı kişileri ağına düşürdüğü, bir süre sonra da siteyi kapatıp, ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Safiye Gökçe Y.'nin Aydın'da 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

POLİS VE MAĞDURLAR ARARKEN, EĞLENCE MERKEZİNDE EĞLENDİ

'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Safiye Gökçen Y.'nin polis ve mağdurlar peşindeyken alkollü restoranda eğlendiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı. Hangi restoranda çekildiği bilinmeyen görüntülerde, Safiye Gökçen Y.'nin tanınmamak için başörtüsü taktığı, arkadaşlarıyla birlikte alkol alıp, kemanla çalınan 'Ada sahillerinde bekliyorum' şarkısına eşlik edip, eğlendiği görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Gökçe Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (54)

hunter:

Eskiden soygun yapmak için kafaya çorap geçirilip yapılırdı. Haberlerde böyle görüyor idik. şimdi ise dini sömürenler kafaya takke, sarık başörtüsü atıp yapıyorlar. Bu ve bunun gibi yüzsüzleri Allah bildiği gibi yapsın.

27
1
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR TEMAYA DEĞİNMİŞSİNDE BU İŞİN TAKKEYLE SARIKLA BAŞ ÖRTÜSÜYLE NE ALAKASI VAR . BAŞI AÇIK BİR GAREKTERSİZ BUNU YAPINCA BAŞI AÇIKDI DİYORMUYUZ. BAŞI KAPALI DA OLSA AÇIKDA OLSA ALAHIN MEN ETDİĞİ ŞEYLER VARDIR. EN ÖNEMLİSİ İSE KUL HAKKI

yanıt6
yanıt3
1 bicoin 60bin tl:

kadının 8, 300 bitcoini olacak 30 milyon için milleti dolandıracak saçma

22
1
yanıtYanıtla
Erkan:

Haber cok garip , hangi hesaplar kontrol edilip 8300 Bitcoin bulunuyor ? 8300 Bitcoinin degeri ortalama 77 Milyon Dolar civarinda . Banka hesabindan Bitcoin transferi bulunamaz , sadece hangi borsaya transfer edildigi bulunabilir , sonrasi 2-3 transferde yurtdisinda kaybolur gider . Transfer adresleri Blockhain üzerinde görünsede , isim sirket ve baska bilgilere ulasimasi mümkün degildir . Garip haber .

21
0
yanıtYanıtla
bitcoin:

1 bitcoin 10bin lira 8. 300 bitcoini varsa 600 bitcoin 30milyon için niye bu işe bulaşsın zaten köşeyi dönmüş. yani uydurma habere benziyor. az tutarlı atın bari.

10
9
yanıtYanıtla
bitcoin:

yanlış yazmışım 1. bitcoin 10bin değil. 54bin vb.

yanıt1
yanıt11
safı ye:

lan mal bir bitcoin 55 bin tl 600 bitcoin de 33 milyon tl yeni parayla. bu ülkenin senin gibi malı çok nasıl olsa, uyanığıda çok tosun gibi. safı ye demişler o da yemiş. . .

yanıt15
yanıt1
bitcoin:

SAF i ye saf mısın düzeltmemi görmedin mi?

yanıt2
yanıt10
klavye kahramanı:

mal mısın

yanıt4
yanıt5
KERİZCOİN:

OOOOOH AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ABLA BİZİDE GÖR YA

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title