Haberler

Komisyoncunun "Çin Kestanesi" İsyanı: Yerli ve Milli Kestanemizi Yemeliyiz

Güncelleme:

Adana'da komisyoncular, kalitesiz olduğu ve vatandaşın yemesini hak etmediğini söyledikleri Çin kestanesinin, satışının engellenmesini istedi. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, "Türkiye'de yetişen dünyanın en güzel kestaneleri dururken, Çin'den kestane ithal etmemize anlam veremiyoruz. Biz de yerli ve milli kestanemizi yemeliyiz" dedi.

Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi'ndeki kestane komisyoncuları, son yıllarda satışı artan Çin kestanesinin satışının engellenmesini istiyor. Kabzımallar, kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kestanenin fiyatının son yıllara göre yükselmesiyle Çin kestanesine yönelen vatandaşlara, uyarılarda bulundu. Çin kestanesinin sağlıklı ve lezzetli olmadığını ifade eden komisyoncular, yerli kestanenin daha kaliteli olduğunu ifade etti.

NEDEN KALİTESİZ ÇİN KESTANESİNİ İTHAL EDİYORUZ

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, Türkiye'de yetişen kestaneler dururken, Çin'den kestane ithal edilmesine anlam veremediklerini belirterek, "Dünyanın en güzel kestanelerinin yetiştiği yer olan Aydın'dan, birçok ülke kestane satın alıyor. Kötü olsa gelip bizim kestanemizi alırlar mı? En basitinden Rusya bizim ihraç ettiğimiz ürünlerimizde en küçük leke gördüğünde hemen ürünlerimizi iade ediyor. Biz neden dışarıdan kalitesiz Çin kestanesini ithal ederek vatandaşımıza yediriyoruz?" ifadelerini kullandı.

"YERLİ VE MİLLİ KESTANEMİZİ YEMELİYİZ"

Çin kestanesi ile yerli kestanenin arasında çok büyük lezzet farkı olduğuna dikkat çeken Batman, "Yerli kestaneyi ocağın üzerine attığınızda, 10 ila 15 dakika içerisinde çatlamaya başlar. Kolaylıkla soyulur ve yenir. Çin kestanesi ise tam tersi çatlamaz, kabuğu soyulmaz. Vatandaşımız bu kestaneyi bilmeden alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yerli ve milli' diyor. Biz de yerli ve milli kestanemizi yemeliyiz" diye konuştu.

"HİÇ BİR KESTANE YERLİ KESTANENİN TADINI VEREMEZ"

28 yıldır komisyonculuk yapan Cumhur Baş ise yerli kestanenin kilosunun 15 lira, Çin kestanesinin ise 12 liradan satıldığını belirterek, "Çin kestanesinin rengi ve boyu güzel görünür. Vatandaş da buna aldanıp kilosunu 20 liradan satın alıyor. Fakat Çin kestanesini eve götürüp pişirmeye çalıştıklarında suyu akıyor, yiyemiyorlar ve çöpe atıyorlar. Halkımıza yazık. Hiçbir kestane yerli kestanenin tadını veremez" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title