Haberler
Güncelleme:

Eğitim Sen İzmir'den Bütçe Protestosu: "Devletin Eğitim Harcaması Azalırken Hane Halkının Cebinden Yapılan Harcamalar Arttı"

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2024 yılı bütçesini basın açıklamasıyla protesto etti. Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, “Yıllardır eğitime ayrılan ödenekler yüksek enflasyon karşısında sadece rakamsal olarak artarken, doğrudan eğitim hizmetlerine yönelik yatırımlar açısından hazırlanan bütçelerde okulların temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar artış yapılmamaktadır...Devletin eğitim harcamalarına yaptığı katkı yıllar içinde istikrarlı bir şekilde azalırken, hane halkının cebinden yaptığı eğitim harcamalarının payı artmaya devam etmektedir” dedi. Açıklamada, MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan payın başlangıç olarak en az iki kat arttırılması, eğitim kurumlarının bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir bütçe sistemi oluşturulması, bütün okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılması talep edildi. Daha fazla detay >>

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title