Haberler

Tedavileri tamamlanan orman kartalı ve şahin doğaya salındı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da tedavileri tamamlanan bitkin halde bulunan orman kartalı ve yaralı şahin doğaya salındı. Kartal ve şahin, AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve AKÜ Veteriner Fakültesi tarafından tedavi edildi.

Tedavileri tamamlanan orman kartalı ve şahin doğaya salındı

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da bitkin halde bulunan kartal ile yaralı halde bulunan şahin tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı.

AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde bir ağaçta yorgun ve bitkin halde bulunan küçük orman kartalı ile geçtiğimiz aylarda yaralı halde bulunan şahinin Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavileri tamamlandı. AKÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Türkmenoğlu tarafından yakalanarak AKÜREM'e getiren orman kartalı beslendi ve eski gücüne kavuştu. Yırtıcı kuşları doğaya salmadan önce açıklama yapan Türkmenoğlu, "Spor Bilimleri Fakültesi'nin bahçesinde bir ağacın üzerinde tünemiş olarak duran kartal gördük. Daha sonra hareket yaptık fakat kartal hiç bir şekilde ağacı sallayınca yere düştü. Sonra gittik yakaladık ve aciz olduğunu görünce de AKÜREM'e getirdik." dedi.

"3 haftadır kondisyon skor olarak güçlü bir şekilde olmalarını sağladık"

AKÜREM Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ise kuşların sağlıklarına kavuşmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Veteriner Fakültesi Prof. Dr. İsmail hocam kartalı kampus içerisinde yorgun, halsiz ve güçsüz bir şekilde bulmuşlar. Merkezimize getirdiklerinde güçsüz, halsiz, yorgun olduğunu hissettik ve kırgın olduğunu hissettik. Daha sonra muayene odamıza aldık, gerekli muayeneleri yaptığımızda göç yorgunu olduğunu gözlemledik. Gerekli bakım, besleme ve tedavisini verdik. Vitamin ve mineralleri takviyesi yaptık. Daha sonraki süreçte, bunlar etçil hayvanlar olduğundan dolayı bunları etle besleyerek yaklaşık 3 haftadır kondisyon skor olarak güçlü bir şekilde olmalarını sağladık. Şuan sağlığına kavuştuğundan dolayı da bunu yaban hayatıyla bugün buluşturacağız. Tabi orman kartalı olduğu için Afyon'da Beşiktaş takımımız aynı zamanda dernek başkanımızı çağırdık yanımıza onlarda sağolsunlar bir farkındalık oluşturmak amacı AKÜREM'e dikkat çekerek onları da çağırmış olduk" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Türkmenoğlu şahini, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Önder ise kartalı doğaya saldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Spor Eğitim Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title