Haberler

Göztepe'den TFF'ye Tepki: Bizim İçin Yok Hükmündesiniz

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynanacak olan ve küme düşme yolunda kritik bir öneme sahip olan Bursaspor-Göztepe maçından önce sarı-kırmızılılardan 'saat' çıkışı geldi. İzmir ekibi yaptığı açıklamada, son 2 hafta maçlarının aynı saatte başlaması için başvuruda bulunduklarını belirterek, "Kulübümüz 32. ve 33. hafta fikstürlerinin açıklanmasının hemen ardından, 6 Mayıs'ta Türkiye Futbol Federasyonu'na yazılı olarak başvurarak, Süper Lig'de küme düşecek takımları belirleyecek olan son 2 hafta maçlarının aynı gün ve saatte oynanması talebinde bulunmuştu. Ne yazık ki tüm ilgili takımlar için adil olduğuna inandığımız bu talebimize 15 Mayıs tarihinde Futbol Federasyonu'ndan sözlü olarak olumsuz yanıt gelmiştir" ifadelerine yer verildi.

Göztepe'den TFF'ye Tepki: Bizim İçin Yok Hükmündesiniz

SON 9 YILDA İLK KEZ

Dünyanın çeşitli liglerinde herhangi bir başvuruya gerek duyulmaksızın son haftalarda maçların aynı saatte başladığı hatırlatılırken, "Türkiye liglerinde genel teamül, şampiyonluk yarışı ve düşme potasından kurtulma mücadelesi veren ilgili takımların maçları, aynı gün ve saatte oynaması yönündedir. Son 10 yılın 9'unda 33. haftada birbirini ilgilendiren maçlar aynı gün ve aynı saatte oynanmıştır. Lig tarihimizde belki de ilk defa son 2 haftaya girilirken ligden düşecek takımlardan sadece 1 tanesinin belirlendiği ve küme düşme hattında birçok takımın çok az bir puan farkıyla birbirleriyle yarıştığı bir sezon geçirmekteyiz. Kaldı ki Almanya, Belçika, Hollanda başta olmak üzere, dünyanın önemli liglerinde maç programı liglerin son haftalarında kulüplerden bir talep gerekmeksizin futbol federasyonlarının kendi iradesiyle aynı gün ve saatte oynanacak şekilde düzenlenmektedir. Bu durum, hem adaleti sağlamak açısından hem de UEFA'nın temel aldığı fair-play ilkesinin vazgeçilmez bir gereğidir" denildi.

"TFF ADALET DAĞITAMIYOR"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun adalet dağıtmasının mümkün görünmediğinin altının çizildiği yazıda, "33. hafta fikstürüne bakıldığında küme düşme hattını ilgilendiren maçlardan 2 tanesinin pazartesi günü, 1 tanesinin ise pazar günü oynanacak şekilde planlandığı görülmektedir. Bu maçların pazartesi günü oynanması yönündeki kararı Türkiye Futbol Federasyonu hangi gerekçelerle vermiştir? Bu konuda yapılan müracaatlar hakkında kamuoyunu aydınlatmak zorundasınız. Bu onurlu mücadelenin gölgelenmemesi ve yıllarca sürecek polemiklere mahal verilmemesi adına yaptığımız bu başvurunun reddini tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Unutmayın ki sizin göreviniz adalet dağıtmaktır. Hiçbir hakkaniyet esasına dayanmadan bu şekilde bir program yapan ve müracaatımıza rağmen bunu reddeden bir federasyonun takımlara adalet dağıtmasını mümkün görmüyoruz. Bu gerekçeyle mevcut Türkiye Futbol Federasyonu, Göztepemizin gözünde yok hükmündedir" ifadeleri kullandı.

Yayınlanan açıklamada, Göztepe ve Bursaspor arasındaki dostluğun, bu maçın sonucu ne olursa olsun değişmeyeceği de vurgulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

yorumcu:

Onlar için 17 kulüp yok hükmünde, varsa yoksa GS

16
3
yanıtYanıtla
254:

Dağıtıyor da sadece 6S ye

10
7
yanıtYanıtla
trabzonsporlu:

fatih terim denilen eyyamcı ve hoca müsfettesi türk futbolundan elini çekmediyi sürece türk futbolu ayaklar altında kalmaya mahkumdur yazıklar olsun ftih terim ve yandaşlarına

12
4
yanıtYanıtla
FUTBOL DAHİSİ:

bu memlekette futbolu geliştiren ve başarılı olan tek kişiden bu şekilde bahsetmen çok garip. dünyanın saygı gösterdiği birine senin gösterememen çok garip. ASIL SORUN SİZİN FATİH TERİM GİBİ BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞMAK YERİNE ONU DA KOLUNDAN TUTUP DİPLERE ÇEKMEYE ÇALIŞMANIZDIR. TÜM TÜRKİYE DE Kİ KULÜPLERİ TOPLASAN 1 GALATASARAY YAPMIYOR TÜM HOCALARI TOPLASAN BİR FATİH TERİM YAPMIYOR. CEKETİNİ KOYSA YİNE KAZANIYOR ADAM!!!

yanıt1
yanıt3
SANANE:

FUTBOL DAHİSİ DEĞİL CAHİLİSİN. BANA ANLAT BAKALIM SENİN FATİHİNİN GESE DIŞINDA BİR BAŞARISI VARMI?MİLLİ TAKIMI BU HALE GETİRDİ. İTALYADA TUTUNAMADI. BAZI EMBESİLLERDE AĞZINDAN SALYA AKA AKA YALIYORLAR BUNU. DUYAMADIM. DUR SEN ZAHMET ETME. ŞU KADAR TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU VAR FİLAN DİYECEN. ARAŞTIR BAKALIM FATİHİN ŞAMPİYONLUKLARINDA NE HİKMETSE HEP YUSUF NAMOĞLU MHK BAŞKANI. TESADÜFE BAKARMISIN. . AMA OLSUN SİZİN UEFA KUPANIZ VAR. GÜLEN İLE ALINAN. O ZAMANIN FUTBOLCULARI NERDE ŞİMDİ. HAİN SÜRÜSÜ

yanıt1
yanıt0
MUĞLA:

E HERALDE KABUL ETMEZ BEIN SPORTS PARAYI NERDEN BASACAK HERKES YEMENİN PEŞİNDE

10
0
yanıtYanıtla
mustafa:

2010 -11 sezonu bu sezon yanında zemzemle yıkanmış sayılır

6
3
yanıtYanıtla
GÖZGÖZ:

İNŞALLAH BURSAYI YENERİZ ERZURUM''LA KOL KOLA DÜŞER. GERÇİ SONRA TFF İSTANBUL SEÇİMLERİ GİBİ İPTAL EDER. YAZIK FUTBOLSEVERLERE.

4
4
yanıtYanıtla
memduh:

DEVLETİN EL ATMASI LAZIM FEDERASYONA YENİDEN YAPILANILMASI GEREMEKTE !

7
1
yanıtYanıtla
DUHMEM:

DEVLETİN HANGİ BİRİMİ DOĞRU ÇALIŞIYOR Kİ ŞU AN?

yanıt1
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title