Haberler

Pokemon Go'nun bu zamana kadarki geliri 5 milyar doları aştı!

Güncelleme:

Yaptığı araştırma ve analizlerle mobil oyun dünyasının nabzını tutan Sensor Tower'ın raporuna göre, Niantic tarafından iOS ve Android için geliştirilen Pokemon Go, ilk çıkışından beri geçen beş yıl içinde 5 milyar dolardan fazla gelire ulaştı.

Yayınlanan rapora göre 2016'da ilk kez piyasaya sürülen Pokemon GO, yılda ortalama 1 milyar dolar kazandı. Bugüne kadar 632 milyon kez indirilen oyun, toplamda 5 milyar dolar gelir sağladı. Sensor Tower, raporunda toplam gelirin 1,9 milyar dolarının ABD'li kullancılardan elde edildiğini de belirtti. 5 milyar dolarlık havuzun yüzde 52'si Android, yüzde 48'i ise iOS kullanıcılarından geliyor.

POKEMON GO, YILDA ORTALAMA 1 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Dünyanın pandemi ile boğuştuğu 2021'in ilk yarısında bile 641.6 milyon dolarlık etkileyici bir kazanç sağlayan Pokemon Go, oyuncularının sadakatini ne olursa olsun muhafaza etmeyi başarıyor. Aradan geçen beş yıla rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Artırılmış Gerçeklik (AR) oyunu, Niantic için görkemli bir başarı hikayesi olmayı sürdürüyor.

İlk kez Temmuz 2016'de yayınlanan Pokemon Go, çıktığı dönemde bütün dünyada müthiş bir yankı uyandırmıştı. Daha önce ülkemizdeki uygulama mağazalarından indirilemeyen oyun, 5 yıllık bir bekleyişin ardından nihayet ülkemizde de yayınlamıştı. Geçtiğimiz ay itibarıyla erişime açılan Pokemon Go'yu iOS ve Android mağazaları üzerinden indirebilirsiniz.

Kaynak: SonDakika.com / Gamegar

Go Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title