Haberler

Galatasaray'da Riva Projesi devam ediyor, Florya kapsam dışı bırakıldı

Güncelleme:

Galatasaray, Emlak Konut'la olan Riva ve Florya krizini çözdü. Emlak Konut'tan KAP'a yapılan açıklamada, Riva Projesi'nin devam edeceği, Florya arsasının ise kapsam dışı bırakıldığı ifade edildi.

Emlak Konut, Galatasaray ile Riva Projesi'nin devam edeceğini, Florya arsasının ise kapsam dışı bırakılmasına karar verildiğini KAP'a bildirdi.

İşte Emlak Konut'un KAP'a yaptığı açıklama:

''Mülkiyeti Galatasaray Spor Kulübü Derneğine ait İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Florya (Şenlikköy) mahallesi 1032/6 Ada/Parsel sayılı taşınmaz ile İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 0/3201, 0/3202 Ada/Parsel sayılı taşınmazlar proje geliştirmek amacıyla 26.06.2016 tarihli Protokol ve 27.12.2016 tarihli Ek Protokol kapsamında Şirketimize devredilmiş, ancak Florya arsasının fiili yer tesliminin yapılamaması nedeniyle söz konusu protokoller 27.09.2019 tarihinde Şirketimiz tarafından feshedilmiştir. Tarafların süreç içerisinde tekrar bir araya gelerek konuyu değerlendirmeleri neticesinde, Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen Protokol 04.12.2019 tarihinde imzalanmıştır.''

MUSTAFA CENGİZ: GELECEK RİVA'DA

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Riva ve Florya için Emlak Konut'la yapılan anlaşmanın basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirten Cengiz, "Bugün burada Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. Uzun yıllardan beri, 2016'dan beri süren maalesef fiziki ve hukuki nedenlerden ötürü çıkamadığımız evimize yasal dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz. Ben bunun temelinin oluşumunu sağlayan, Selahattin Beyaz'ı teşekkür ediyorum. Bu değerli araziyi, İstanbul'un pırlantalarından biri olan bu araziyi bu hale getiren yönetimlere teşekkür ediyorum. Projeye katkı sağlayan değerli kardeşlerimi kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çevre Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bugün çok önemli bir gün, tarihi bir an. Florya, bütün kulüplerin olduğu gibi bizim de mabedimiz, çalışma alanımız, yuvamız, evimiz" dedi.

"120 MİLYON TL ÖDÜYORUZ"

Florya için ödeyecekleri miktarı açıklayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Biz bu gecikmeden, 2016'dan ihalenin realize olduğu Mayıs 2018 itibariyle kaynaklanan bütün giderleri, faizleri ödeyeceğiz. Aldığımız parayı tekrar iade ediyoruz. 120 milyon TL'yi. Biz evimizin bedelini tekrar ödeyerek, bu konu çok önemli, bedel ödeyerek tekrar sahip oluyoruz. Ne mutlu! Bütün kulüplerimizin de yuvasına kavuşmasını dilerim. Yuva en önemli şeydir. Taraftarımız ve rakiplerimizin de bu bağlamda değerlendirmesini rica ederim. 120 milyon Tl ve gider ödeyeceğiz. Giderlerin içinde Riva da var. Riva'yı canlandırmamız gerekiyor. Şampiyonluk için uğraşırken bu projeye tam destek veremediğimizi ikrar ediyorum. Bugün Riva, İstanbul'un hem ulaşım, hem sağlam kaya, depreme dayanıklılık açısından en değerli yerlerinden bir tanesi. Gelecek Riva'da" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

basketçi:

FLORYA ELDE KALDI İYİ OLDU

8
8
yanıtYanıtla
ULTRAKEDİ:

Parasını almıştınız ? İade edecek misiniz? Tabi ki hayır ? Hocanızı mı soktunuz yine devreye ? Kanser gibisiniz devletin tüm kurumlarında yer alıyorsunuz.

yanıt2
yanıt1
halk:

yine devleti kazıklamış cimbom floryayı geri almış. .

6
2
yanıtYanıtla
Korunan ve Kollanan Galatasaray:

Kardeşim bir kulüp düşünün bu kulube vergi affı çıkartılır. Himmetlerle şampiyon olunur. Şikeyle şampiyon olunur. Efsane diye atfedilen futbolcuları vatan hainliğinden kaçaktır. Camaida duayen olarak kabul edilen Çok ünlü bir grubun damadı Kameralara: Türkiyenin başına bir iş gelirse Galatasaray ortada kalmasın diye yurt dışından bir takım satın almak için araştırıyoruz ona göre isim değişikliğine giderek Galatasaray’ı yaşatırız der... Türkiye Devleti değil de esas olan Galatasaray bu zihniyette siz düşünün!! Sattığı araziye çöreklenir parasını almıştır ama çıkmaz. Şu sözde 120 milyon tl para var ya hani ödeyeceğini söyledikleri... onuda zaman aşamına uğratıp bir şekilde ödemeyeceklerini düşünmüyorum. Neden bu kadar kayrılma sebep ne ? Birileri mutlu olacak diye değermi???

4
4
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

NE DİYON SEN TESCİLLİ ŞİKECİ. ANLATTIĞIN ÇOĞU ŞEYİN MİSLİ MİSLİLERİ FENERDE VAR.

yanıt0
yanıt4
asd:

Bu dediğin takım moduna fenerbahçede dahil. İkisi lav edilsin ülke futbolda şaha kalkar.

yanıt0
yanıt2
12. Adami yenmenin gururunu yasiyoruz suanda...:

Gs liler atlamis zaten fb suan fazlasi ile bedelini oduyor sike kumpasindan takim otobusunun taranmasina kadar ne varsa yasadi hatta ligden dusme pozisyonuna geldi... daha ne yapicaniz... bu takima...tff utanmali bence kac kisi canindan olacakti bu isi oraya kadar getirdi... he suda var gs nin otobusu kursunlansaydi gs omur boyu sampiyon yapilir... o silahi atanin 7 ceddi iceri atilirdi....

yanıt0
yanıt0
TOPLUM:

HARAM OLSUN CİNCON

1
3
yanıtYanıtla
EMEKLI GAZETECI:

SIRA GALATASARAY ADASINI SAHIPLENMEDE. . Hadi HAYIRLISI. . !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title