Haberler

Fenerbahçe - Galatasaray Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı konuk etti. Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayan maçta hakem Ali Palabıyık düdük çaldı. Palabıyık'ın yardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ve Serkan Olguncan üstlendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray derbisine ligin 27'nci haftasında oynanan MKE Ankaragücü müsabakasına göre 2 değişiklikle çıktı. Yanal, Mauricio Isla'nın yerine Mathieu Valbuena, kırmızı kart cezalısı Mehmet Ekici'nin yerine ise Eljif Elmas'a ilk 11'de görev verdi. Kalede Harun Tekin'e forma veren Yanal, savunma dörtlüsünü Isla, Martin Skrtel, Serdar Aziz ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal ve Tolgay Arslan'a görev veren Ersun Yanal, kanatlarda Valbuena ile Victor Moses'e şans tanıdı. Santrfor arkasında Eljif Elmas görev yaparken, ileri uçta Roberto Soldado forma giydi.

Öte yandan Ersun Yanal, Şilili futbolcu Isla'yı yedek soyundururken, Faslı oyuncu Dirar'a sağ bekte görev verdi.

VOLKAN DEMİREL 13 YIL SONRA YEDEK  SOYUNDU

Yanal kalede Harun Tekin'den vazgeçmezken tecrübeli kaleci Volkan Demirel'i yedek soyundurdu. Volkan Demirel, Kadıköy'deki Galatasaray derbilerinde tam 13 yıl sonra yedek kaldı. Demirel'in Kadıköy'de son yedek kaldığı Galatasaray maçında 22 Nisan 2006 yılında sarı lacivertlilerin kalesini Rüştü Reçber korumuştu.

SERDAR AZİZ ESKİ TAKIMINA KARŞI

Sarı lacivertli ekipte devre arasında Galatasaray'dan kadroya dahil edilen Serdar Aziz, eski takımına karşı mücadele etti. Teknik direktör Ersun Yanal'ın ilk 11'de görev verdiği Serdar Aziz, sezonun ilk yarısında 2-2 biten derbide de Galatasaray formasıyla sahaya çıkmıştı.

GALATASARAY'DA 2 EKSİK

Sarı kırmızılı ekipte Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanan kupa maçında kırmızı kart gören Luyindama ile ligin 27'nci haftasında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Marcao, Fenerbahçe maçında forma giyemedi.

BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçı tribünden takip etti. Kasapoğlu mücadeleyi efsane futbolcular Selim Soydan ve Yılmaz Gökdel ile izledi.

EKREM İMAMOĞLU STATTA

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçı tribünden takip etti. İmamoğlu, dev karşılaşmayı kendisine ayrılan yerden takip etti.

CAN BARTU ANILDI

Türk sporunun ve Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu Can Bartu, Galatasaray derbisinde unutulmadı. Geçtiğimiz gün 83 yaşında hayatını kaybeden Can Bartu için karşılaşma öncesinde saygı duruşunda bulunuldu. Sarı lacivertli taraftarlar 'Sinyor Can Bartu' pankartı açarken Galatasaraylı taraftarlar, 'Mekanın Cennet Olsun Can Bartu' yazılı pankart açtılar.

FATİH TERİM İLE HASAN ŞAŞ'A KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT

Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile antrenör Hasan Şaş'a küfürlü tezahüratlarda bulundu. Sarı lacivertli taraftarlar ikiliye uzun süre tepki gösterdiler. Öte yandan Galatasaray taraftarlarının bulunduğu tribüne giden Hasan Şaş'a Fenerbahçeli taraftarlar yabancı maddeler attı.

MEDYADAN BÜYÜK İLGİ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maça medya mensupları da büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmayı 20'si yabancı olmak üzere 277 medya mensubu takip etti.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları derbi maça büyük ilgi gösterdi. İki takım taraftarları da tribünleri doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşma öncesinde 'Lacivert ve Sarı Fenerbahçe Bu Alemin Kralı' şeklinde pankart açarak görsel şölen yaptılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Serdar Aziz Fenerbahçe Can Bartu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title