Haberler

Toprak Koruma Kurulu Şaphane ve Simav ilçelerinde saha çalışmalarını tamamladı

Güncelleme:

Toprak Koruma Kurulu, Şaphane ve Simav ilçelerinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde gerekli saha çalışmalarını tamamladı. Çalışmaların amacı, arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi ve tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesidir.

Toprak Koruma Kurulunun Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde Şaphane ve Simav ilçelerinde gerekli saha çalışmalarını gerçekleştirdiği bildirildi.

Konuyla ilgili Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada," Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde ilimiz arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının doğru şekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesi sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin görev ve sorumluluk içerisinde Toprak Koruma Kurulu Şaphane ve Simav ilçelerimizde gerekli saha çalışmalarını gerçekleştirmiştir" ifadelerine yer verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Şaphane Simav Tarım Çevre Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title