Haberler

İzledikleri videodan etkilenip sera kurdular topraksız tarım yapıyorlar

Güncelleme:

İzledikleri videodan etkilenip sera kurdular topraksız tarım yapıyorlar

Üç genç arkadaş kurdukları serada domates, salatalık, marul yetiştiriyor

OSMANİYE Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde yaşayan üç genç arkadaş, izledikleri videodan etkilenip esinlenerek, köylerinde kurdukları serada topraksız tarım yapıp domates, salatalık, marul yetiştiriyorlar.

İlçeye bağlı Höyük Köyünde yaşayan Mehmet Aşık (25), Ramazan Yalnız ve Cengiz Kara isimli üç arkadaş "Serada topraksız tarım" konulu izledikleri bir videodan esinlenerek, köyde bulunan evin önüne sera kurmak için kolları sıvadı. Ailelerinin de desteğini alan üç arkadaş önce sera kurup ardından serayı topraksız tarım için elverişli hale getirdiler. Sera'nın içerisine su devir daimini yapacak olan bir dinamo ve bitkilerin içerisinde yetişeceği su boruları yerleştirdiler. Kurdukları serada çeşitli ürünler ekip yetiştirmeyi deneyen arkadaşlar, şu günlerde domates, salatalık, marul yetiştiriyorlar.

İzledikleri haber ve videolardan esinlenip bu serayı kurduklarını belirten Mehmet Aşık, "Üç arkadaş bu seramızı kurduk. Daha sonra deneme aşamamız oldu çilek ektik. Daha sonra marul yetiştirdik. Şu anda ise domates ve salatalık ektik yetiştiriyoruz. Amacımız ilerleyen süreçte seramızı büyütmeyi ve genişletmeyi düşünüyoruz" dedi. Serayı kuran diğer bir arkadaş Ramazan Yalnız ise serada ki sistemi anlatarak, "Seramız topraksız gördüğünüz gibi. Burada havuz sistemimiz var. Seranın bir bölümü durgun havuz sistemi ile yetişen ürünlerden bir kısmı ise akarsu da yetişen ürünlerden oluşuyor. Akarsu dinamo sayesinde devir daim yapıyor. Şu anda marul domates, salatalık yetiştiriyoruz. Şu anda domates ve salatalığın mevsimi onun için bu ürünleri seçtik. Ürünlerimiz topraksız su ile yetişiyor. Bitkilerin topraktan aldığı mineralleri suyun içerisine koyuyoruz" diye konuştu.

Seranın ortağı diğer bir arkadaş Cengiz Kara ise, "Topraksız serada ürün yetiştirmeye 2 sene önce başladık ve şu anda çok iyi gidiyoruz bence. Daha önce deneme ekimleri yapmıştık. Şu anda para kazanmaya da başladık satışlarımızı yaptık. Salatalığımız oluyor şu anda kısmet olursa hasat edip satacağız. Sistemimizi tam oturtturduğumuz zaman seramızı büyüteceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title