Haberler

Basketbolcu Williamson'un Yırtılan Ayakkabısı, Nike'a 1,5 Milyar Dolar Zarar Ettirdi

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli basketbolcularından biri olması beklenen Zion Williamson, maçta sakatlandı. Williamson'ın yırtılan ayakkabısı, Nike'a 1 günde 1,5 milyar dolar kaybettirdi.

"Geleceğin LeBron James'i" olarak anılan 18 yaşındaki basketbol oyuncusu Zion Williamson'un Nike marka ayakkabısı maç esnasında yırtılınca sakatlandı. Nike'ın hisseleri 1,7 değer kaybetti. Bu da şirketin, yaklaşık olarak 1,5 milyar dolar zarar etmesine sebep oldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Devlet Başkanı Barrack Obama'nın da izlediği üniversiteler arası karşılaşmada Williamson oyuna girdikten 30 saniye sonra hiçbir dış müdahale olmadan ayakkabısı yırtılınca ayağının kayması sonucu sakatlanarak oyundan ayrıldı.

Basketbolcu Williamson'un Yırtılan Ayakkabısı, Nike'a 1,5 Milyar Dolar Zarar Ettirdi

SAKATLIĞI CİDDİ DEĞİL

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) gelecekteki mega starlarından birisi olarak gösterilen Williamson daha sonra maça dönmedi. Williamson'ın sakatlığının ciddi olmadığı açıklandı.

Duke için oynayan Williamson'ın sakatlığı Amerikan Üniversiteleri Basketbol Ligi'nin (NCAA) en önemli maçlarından birinde geldi. Duke, NBA efsanesi Michael Jordan'ın eski takımı North Carolina Üniversitesi'ne karşı oynuyordu.

Olayın ardından Nike ABD'deki hisselerinde düşüş görülürken firmadan olayın sebebini araştıracakları açıklaması geldi.

Basketbolcu Williamson'un Yırtılan Ayakkabısı, Nike'a 1,5 Milyar Dolar Zarar Ettirdi

BASKETBOL AYAKKABISI İLK KEZ YIRTILMIYOR

2014 yılında San Antonio Spurs'ın Arjantinli yıldızı Manu Ginobili'nin de Nike marka ayakkabısı bir maç esnasında patlamıştı.

2015 yılında Kenyalı atlet Eliud Kipchoge de Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen maratonun 25 kilometresini Nike marka ayakkabısı yırtık olarak koşup dünya rekoru kırmayı elinden kaçırdı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

hamsi kafa:

şu bir gerçek adidastan başkası yalan.......

12
24
yanıtYanıtla
hakan gardas:

Sen ayakkabin altina Allah yazarsan elbette yaratan bilir intikamini almasini, simdide rezil olun

21
6
yanıtYanıtla
KARA:

Çin malı dır kandırmışlar :)))

15
2
yanıtYanıtla
eren:

nike ayakkabıların altına allah yazmış kitapsızlar. Almayın gidin yetli alın

10
5
yanıtYanıtla
Saçmalık:

Ben bu söylentiler ve fake resmi çıktığı zaman 10 sene önce nike mağazasında çalışıyordum. Patronuma sordum varmı öyle bişey diye. Dediki yalan koskoca firmanın işi gücü yok kendi aleyhinde böyle bişey yaparmı dedi. Yani bu da şu içecek yazısını ters çevirince yazdığı sanılan bişey gibi inanmayın

yanıt5
yanıt1
ahmet:

allah her yerde işte ayağımın altında gözümün üstünde ne var bunda

yanıt0
yanıt6
tayyip kanık:

bendede var aynı ayakkabıdan mahallede maç yaparken yırtıldı ayakkabıyı aldığın naci abinin yanına gittim beni bir dövdü bir dövdü birdaha dondurma yemem kesinlikle

14
0
yanıtYanıtla
ra:

cin malini dünyanin parasini verip aliyorsun sonuc hüsran ötesi ama alanlara da müstehaktir marka diye saldiriyorlar bütün taninmis markalar ürünlerini cine yaptiriyorlar

8
3
yanıtYanıtla
Bir garip Adem:

Nıke marka ayakkabı 2 sene öncesine kadar kaliteli ve hesaplıydı fakat şuan görüyoruz ki hem kalitesiz hem pahalı . . :(

9
0
yanıtYanıtla
genc fenerlı:

isim kullanarak üç kurusluk ayakkabıları on kurusa satıyorlar İLAHİ ADALET

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title