Haberler

Bakan Albayrak: Döviz Alanlar Şimdi Kara Kara Düşünüyor

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ağustos-Ekim aylarında dolar toplayanlar şimdi kara kara düşünüyor. Doların yükselmesini çok beklersiniz. Hele ki seçimden sonra daha çok beklersiniz."dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adım Adım Ekonomi Trabzon-İşDünyası Buluşması'nda konuştu. Bakan Albayrak Ağustos-Ekim aylarında dolar toplayanların kara kara düşündüğüne belirterek "Doların yükselmesini çok beklersiniz. Hele ki seçimden sonra daha çok beklersiniz."dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

"BÜYÜMEDE DAHA İYİ PERFORMANS GÖRECEĞİZ"

Dünya Türkiye'yi hayretle izliyor. 3-5 aylık süreçte önemli adımlar attık. Son 2 ayda verdiğimiz hızlı reaksiyonlarla sıkıntıların üstesinden gelmeyi bildik. Yeni Ekonomi Programı'nda neyi öngördüysek ondan da iyi bir süreçle yolumuzda ilerliyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde büyümede çok daha iyi bir performans göreceğiz. Seçim dönemine rağmen finansal istikrar, para ve mali politikadaki dik duruştan taviz vermedik. İhracatta ve turizmde göstergeler çok olumlu.

"KREDİ TARAFINDAKİ ARTIŞ 43,5 MİLYAR LİRA"

Cari fazla sürecine giriyoruz. Şubat sonu yıllıklandırılmış cari açık 17 milyar dolar olur. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yaşanan daralmaya karşın atılan adımlarla yeniden likidite sağlandı. Kredi büyümesinde toparlanma başladı. Köklü ve kalıcı dönüşüm için şu an ilk adımları atıyoruz. Şubat'ta kredi tarafındaki artış 43,5 milyar lira civarında.

"DÖVİZ ALANLAR ŞİMDİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR"

Enflasyonla mücadelede sıfır taviz, çok katı ve kararlıyız. Eylül ayında göreceksiniz arkadaşlar tek haneli enflasyon rakamları göreceğiz. Öncü göstergelerin tamamı ekonomide güvene dayalı olumlu işaretleri net olarak ortaya koyuyor. 4-5 sene seçim yok. Yerel seçimlerin de bitmesiyle ekonomik büyüme çok daha istikrarlı olacak. Yaz aylarında bol bol döviz alanlar şimdi kara kara düşünüyor. Kriz çıksın istiyorlar ama çok beklersiniz.

"OPERASYONLARI YAPANLAR 31 MART'TA TOKAT YİYECEK"

Biz söylemden çok icraata bakacağız. Yarının Türkiye'si için çok çalışacağız. Birilerinin son 5 yıldır yürüttüğü operasyonlarına rağmen ayağa kalkacağız. Birilerini üzmeye devam edeceğiz. Bundan önceki spekülasyonların üzerinden geldiysek birilerini yeniden hayal kırıklığına uğratacağız. Nisan ayından itibaren programlarımızı devreye alarak 2018'den çok daha iyi bir yıl yaşayacağız. Malum operasyonları yapanlar 31 Mart'ta gerekli tokadı yiyecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Berat Albayrak Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title