Haberler

İşte Yabancı Kuralının Değişmesini İsteyen Kulüpler!

Güncelleme:

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yabancı kuralının değişmesini isteyen kulüpleri açıkladı. Ağaoğlu, "Çaykur Rizespor, BB Erzurumspor, Bursaspor, Göztepe ve biz mevcut kuralın değişmesini istedik." dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Ahmet Ağaoğlu, yabancı kuralıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Kendi tavırlarının net olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Yabancı kuralının kademeli olarak düşürülmesini ve 8 sınırına çekilmesini mantıklı görüyoruz. Ekonomiyi rahatlattığı söyleniyor bu kuralın, fiyatların yükselmesinin önüne geçtiği söyleniyor ama kulüplerin borçlarının son dönemde 2-3 katına çıktığını görüyoruz. Son 2-3 senedeki yabancı futbolcu satışlarına bakalım. Bu tamamen Trabzonspor Kulübü'nün politikası ve bakışı. Ben kendi takımında altyapıdan 4-5 futbolcuyu oynatmadığım zaman kendimi sorgularım. Geldiğimizden beri izlediğimiz politika bu. Herkes büyük cesaret diyor da bu cesaret değil. Uğurcan'ı Hüseyin'i sahaya sürmek cesaret değil. Çocuklarda bu zaten vardı. Olmayan bir şeyi sahaya sürmedik, sadece önlerini açtık. Bizim yönetim politikamız bu. İlk geldiğimiz zaman U21'e gittik ve 'Her zaman A takımla maça çıkmaya hazır olun' dedik. Uğurcan, A Milli Takım'da; Hüseyin, Ümit Milli Takım'da; Arda da U19'da." dedi.

"BİZ BU YABANCI İŞİNİ PEK BECEREMEDİK"

Ağaoğlu, "Biz Trabzonspor olarak bu yabancı işini pek beceremedik. Bizim altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularla, ihtiyaç duyduğumuz mevkilerde kendi ülkemizden oraya monte edeceğimiz oyuncular, çok tecrübeli isimler, bizim gençlerimize bunu aktaracak yabancı futbolcular olacak. İçeride bu görüşü veren Çaykur Rizespor, BB Erzurumspor, Bursaspor vardı. Mecnun Otyakmaz başkan düşüncesini ifade edemeden çıkmak zorunda kaldı, bir de Göztepe var. Diğer kulüplerimiz mevcut yabancı sınırının devam etmesini istediler. Bizim görüşümüzle ilgili karar çıksın veya çıkmasın, biz kendi politikamızı uygulayacağız. Burada hiçbir şekilde haksız rekabet sıkıntısı yok. Bu konuda da çok dirençli olmayacağımızı da ifade ettim, ama Trabzonspor Kulübü'nün yabancılarla alakalı politikası bu. Altyapı fonunun artırılması yönünde bir gündem maddesi daha vardı. Bu önemli bir konu. Altyapıdan oyuncuları 52 bin seyirci önünde sahaya sürmek ile yabancı futbolcularla oynamak arasında bir fark olması lazım" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Erzurumspor Kulübü Bursaspor Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (26)

ENİŞTE:

yabancıyı sadece cahiller sınırlar, sporda hakeden oynar en buyuk liglere bakın hep serbesttir ve milli takımları ve sporcuları hep başarılıdır. çok net bunları görmemek için kör olmak gerekir. . . . .

7
8
yanıtYanıtla
HERKES KENDİNE:

KALİTELİ YABANCISI OLMAYAN 5 TAKIM , ANLAYIŞLA KARŞILAYIN

10
4
yanıtYanıtla
yorumcu:

Transfer cezanın olmasaydı yine en başta gelmesine sen karşı çıkardın. Şimdi ceza yüzünden Tüzün kuru

11
3
yanıtYanıtla
Gecelerin yargıcı:

Yaw ağaoğlu 2 futbolcu çıkardınız diye kuralın değişmesini istersiniz hemen geçin bunları geçin

5
8
yanıtYanıtla
BİDONCU:

züğürt ağadan kulüp başkanı olmaz.

5
4
yanıtYanıtla
Misafir TS:

Züğürt olmayan ağalarıda görüyoruz borç batağında sürünüyor kulüpler yani hasedliğinizden laf olsun torba dolsun boş konuşmaya alışıksınız bidon kafalı!

yanıt1
yanıt4
EZİKDÜZELTEN:

LAN SENDE KAFA YOKKİ ÇALIŞSIN EZİK.

yanıt0
yanıt0
aslan:

bu trabzonsporun hiç kafası basmıyor. bide kalkıp gençler gençler diye duygu sömürüsü yapıyor. transfer yasağı olmasa bir sürü dandik oyuncuyu getiriridi bunlar . şi, mdi kalkmış yerli gençlerle oynuyopruz diye laf kalabalığı yapıyorlar.

6
2
yanıtYanıtla
asdw:

yusuf yazıcıyı, abdulkadiri gs''ye 40-50 m euro satma planı var sanırım.

3
4
yanıtYanıtla
YORUMCU:

avrupadan ceza gelecek takımlar ve ligden düşecek takımlar sınırlama ister tabiki!! daha denendi ve başarıya ulaştı. avrupada cezalı olan 8taş ve f7spor Şanlı GALATASARAY ın gerisinde kalmasın diye yabancı sınırı getirildi. malum kulüplerin cezası bitince yabancı serbest oldu. şimdi tekrar ceza alacaklar yine konu yabancı sınırı. Sıktınız artık korkak rakip istemiyoruz.

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title