Haberler

Bedensel Engelli Vatandaşın Babaannesinden İlham Alarak Yaptığı Acılı Ayran Yok Satıyor

Güncelleme:

Adana'da 13 yıldır seyyar olarak şalgam, simit ve ayran satan bedensel engelli Fevzi Güven'in, babaannesinden ilham alarak yaptığı acılı ayran yok satıyor. Güven, acılı ayranı müşterilerin çok beğendiğini belirterek, içenin tekrar içmeye geldiğini söylüyor.

Adana'da yaklaşık 13 yıldır aracının üstünde tezgah açıp şalgam satan Fevzi Güven, babaannesinden ilham alarak yaptığı acılı ayranı satmaya başladı. Güven, Adanalıların acıyı çok sevdiği için acılı ayranı sıkça tükettiklerini söyledi.

Merkez Seyhan ilçesindeki Merkez Park önünde yaklaşık 13 yıldır şalgam, simit ve ayran satarak geçimini sağladığını söyleyen 4 çocuk babası bedensel engelli Fevzi Güven, babaannesinin acılı cacık yapmasından ilham alarak süs biberi tohumu, süt ve yoğurttan acılı ayranı ürettiğini belirtti. Güven, "Rahmetli babaanenem bize eskiden cacık yaptığı zaman içine acı katardı. Çocuklukta aklımda kalan bu durum bana acılı ayran fikrini verdi. Tabi ilk denemelerim başarılı olmadı. Fakat zaman içinde kıvamını tutturdum. Benim ayrandan içen bir kişi ne olursa olsun tekrar dönüp uğruyor" dedi.

Bedensel Engelli Vatandaşın Babaannesinden İlham Alarak Yaptığı Acılı Ayran Yok Satıyor

BARDAĞI 2 TL'DEN GÜNDE 100 TANE SATIYOR

Acılı ayranı bardağı 2 TL'den günde yaklaşık 100 bardak sattığını belirten Güven, özellikle cuma günleri namazdan sonra camiden çıkan vatandaşların mutlaka tezgahına uğrayıp içtiğini söyledi. Acılı ayranın sağlığa da çok faydalı olduğunu vurgulayan Güven, özellikle mide ağrılarına çok iyi geldiğini dile getirdi.

Bedensel Engelli Vatandaşın Babaannesinden İlham Alarak Yaptığı Acılı Ayran Yok Satıyor

BELEDİYEDEN BÜFE İSTİYOR

Yazın sıcakta kış aylarında ise soğuklarda etrafı açık tezgahının içinde çok sıkıntı çektiğini söyleyen Güven, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 'den yardım isteyerek şöyle konuştu:

"Sıkıntılarım da var tabi. Ayranımı soğuk tutamıyorum örneğin. Bedensel engelli bir bireyim. Bu tezgahtan kazandığım parayla biri zihinsel engelli 4 çocuğumu doyuruyorum. Belediye başkanımızdan tek isteğim var, o da bana bir büfe verilmesi. Kış günlerinde bu aracın içinde üşüyerek satış yapıyorum. Yıllarımı buraya verdim. Bu imkan bana sağlanırsa Adana'ya özgü bu tadı daha da güzelleştirebilirim."

Bedensel Engelli Vatandaşın Babaannesinden İlham Alarak Yaptığı Acılı Ayran Yok Satıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title