Haberler
Güncelleme:

2021'in ilk yarısında bedelli askerlik ücreti 39 bin 788 lira oldu

Bedelli askerlik ücretleri 2021 yılının ilk yarısında 39 bin 788 liraya yükseldi. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının döviz üzerinden yaptıkları ödemelere ise kur ayarı yapılacak. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (94)

a:

maaşlara yapılan zam belli, nasıl 13. 5 zam geliyor. hala da ekonomi iyi diyenler var kafayı yememek elde değil

31
7
yanıtYanıtla
KIZIL ELMA:

Vatana hizmetin bedeli olmaz.

15
22
yanıtYanıtla
X:

KATILIYORUM MAAŞ ALAN ASKERLERİ VE POLİSLERİ PROTESTO EDELİM

yanıt5
yanıt2
......:

Bedelli yapiyorsa en az 100bin olmali.39 bin az bence askere gidenin ne gunahi var.Herkes seve seve askere gitsin.Etrafimiz dusmanlarla cevrili askerlik suresi arttirilsin.Dedelerimiz 4 yil askerlik yapmis.Onlar insan degil miydi!

16
20
yanıtYanıtla
adsız:

etrafımızda hangi düşmanlar var.

yanıt2
yanıt0
Cahil büken:

Ne alaka mesleği olupta gitmeyenler de var öğretmen doktor gibi. Gideceğine maaşından ödüyor işi de aksamıyor da sen anlaman

yanıt0
yanıt0
canım:

ya 4 yıl askerlik nedir saçmalama birader eşini çocuğunu 4 yıl boyunca askerde neyle beslicen 4 yıl boyunca para kazanamazsan ne olacak düşmanlar için allaha şükür askerimiz çok he illa 4 yıl olsun diyorsan sen git yap seni tutan yok burda klavye artisliği yapma

yanıt0
yanıt0
dedelerimiz:

bize biraktiklari gelecege bakarsak bosuna yapmislar bence. 4 yil askerlik yapicaklarina 4 yil boyunca uretim yapsalarmis , fabrika insa etselermis , kendilerini egitmege harcasalarmis durum boyle olmazmis.

yanıt1
yanıt0
adsız:

KADINLARDA ÖDESİN BU PARAYI ONLARIN AYRICALIĞI NEDİR.

21
13
yanıtYanıtla
seval:

sen de doğum yap o zaman.

yanıt5
yanıt2
nasıl yani:

lütfen kadınlar askerlik makamına dahil edilmesin lütfen. kadınların askerlik yaptığı bir askeriye düşünemiyorum.

yanıt2
yanıt1
Vatandas:

Cok dogru, katiliyorum..Sonucda Erkekler zaten askerlik yapmiyor,sadece parasini oduyor..Kadinlar da askerlik yapmiyor, bari para odesinler..

yanıt3
yanıt2
NÖBET DEĞİŞİMİ:

aynen işlerine geldimi kadın erkek eşit derler işlerine gelmedimi sesleri çıkmaz hadi kadınlar sizde bu topraklarda yaşıyorsunuz hadi marş marş

yanıt5
yanıt0
ADSIZ:

SEVGİLİ SEVAL DOĞANIN KANUNU OLAN DOĞURGANLIĞI ÜLKE KANUNU OLARAK BİR TUTMA. OZAMAN HER KADIN 25 İNE GELMEDEN DOĞUM YAPSIN. HİÇ DOĞUM YAPMAYAN KADINLAR VAR. DOĞUM BİR SEÇENEK AMA ASKERLİK ZORUNLU AMA NEDEN SADECE ERKEĞE ZORUNLU.

yanıt1
yanıt0
ASTEĞMEN KEMAL:

Bedel parayla ödenmez.

18
11
yanıtYanıtla
FARUK:

Ne bedeli izmarit toplamayla tuvalet temizleme bedeli mi ?

yanıt11
yanıt1
Asteğmen Kemal''e cevap:

Asteğmen Kemal askerde iken her gün yerden izmarit topladı arkadaşlar. İştimalarda 1 günlük sakalı var diye azar işitti. Bütün gün ileri geri yürüdü, sadece sol - sol - solsağsol yapabilmek için 4 hafta boyunca güneşin altında rap rap yürüdü. Bu iş 4 hafta sürdü. Çünkü bunu beceremeyecek kadar beceriksiz insanlar var. Ama sorsanız helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirmiştir :D :D :D

yanıt1
yanıt0
MHPLI VATAN:

Malesef bizim memlekete oluyor ama

yanıt0
yanıt0
ASTEĞMEN KEMAL:

Dostum ben üniversite mezunuyum uzun dönem askerlik yapıyorum. Herşey para değil. Önceden askerlik yapmayana kız vermiyolardı. VATAN BORCU bir şekilde ödenmeli. Kimisi sınır boyu nöbette kimisi izmarit toplayarak. Şırnaktan selamlar.

yanıt2
yanıt1
Asteğmen mehmet:

belliki piyade olarak ya balıkesir ya kıbrıstasındır. Gel zırhlı birlik karsa da göreyim bedel mi ödüon başka bişey mi

yanıt1
yanıt0
ASTEĞMEN KEMAL:

Dostum takım komutanıyım iştimayı ben alıyorum uyandırıyım. Tankçıyım dostum etimesgut acemi birliği sıkıntı yok. 3 aydır Şırnaktayım nizamiye subayıyım.

yanıt0
yanıt0
ASTEĞMEN MEHMET:

Öncelikle o iştima değil içtima ( ne aldığını öğren). Hikaye sallarken memlekette tek asteğmen sen değilsin unutma, bizde biliyoruz neyin ne olduğunu. Nizamiye subayı diye övünmeni de anlamıom, görünen o ki elinde telefon önünde bilgisayar subay triplerine girmişssin ki laf yetiştirion herşeye. Bizde geçtik o yollardan Eğirdir Dağ Komando okuluna selam olsun,

yanıt0
yanıt0
bahadır:

zengin parayı basıp askerlik yapmayacak olan yine fakir çocuklarına olacak

26
0
yanıtYanıtla
1ay yapıyor:

1 ay yapıyor, zaten unv okusun okumasın diğerleride 6 ay yapıyor kişi 5 ay için 40bin e yakın para ödemiş oluyor. aylık 8bin para ödüyor devlete iyi para birde böyle düşün!

yanıt0
yanıt0
BEDELSİZ:

Sayın yetkililer bizim bir mesleğimiz var yıllarca bir yerlere gelebilmek için çalıştık şimdi ben işimi bırakıp askere gitsem 6 ay sonra nasıl aynı konuma geleceğim ? 8 yıldır emek emek tek basıma buralara kadar gelmişken, neden her şeyi kendi cebinize göre ayarlıyorsunuz. Bu işsizlik sebebi sizin yüzünüzdendir.

17
9
yanıtYanıtla
USTA ASKER:

Askerlik yaşın geldiğinde gitseydin bu yorumun acaba nasıl olurdu. Askerlik bir vatan hizmeti olduğu kadar bir adamın adamlık öğrendiği, karakterinin olumlu olarak etkilendiği bir çatıdır. Ağlama, herkes gibi biran önce git.

yanıt7
yanıt11
AA:

BİZİMDE , HERKESİN BİR MESLEGİ VAR, ZAMANINDA VEYA ZAMANINDA NİYE YAPMADINIZ?HERŞEYİN BİR BEDELİ VAR. . . . .

yanıt4
yanıt6
BEDELSİZ:

18 yaşından beri iş hayatında olduğu için evine ekmek götürme zorunluluğun olduğunda anlarsın bu dediklerimi. Sizin gibi geri kafalılar olduğu sürece bu memleket hiç bir yere varamaz. adamlık askerlikle ölçülecek olsaydı sana adam olmayı öğretirlerdi dar kafalı

yanıt4
yanıt2
USTA ASKER:

BEDELSİZ; Tamda bu yorumu yapacağını düşündüğümden sana ilk yorumu yapmıştım. Askere gidip bitirdiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın. Senden 25 yaş büyük olan birine de dar kafalı demen adamlığının, karakterinin bir parçası. İlk önce hangi insan olursa olsun karşındaki insanın düşüncesine saygılı olmayı öğren ki gençler ileriki yaşlarında saygılı olsunlar. Anlayacağın ne ekersen onu biçersin delikanlı.

yanıt1
yanıt0
Hulusi:

18 ay doğuda yaptım. Karşılığında ne geçti elimize sağlığımız bozuldu. Devletden bizim alacağımız var hakkımızı helal etmiyorum. Bu vatana canımız feda ama bir gün insan yerine konmadık. 18 ay bedava hizmet ölümüne sonuç hiç koca bir hiç. Devlet devlet olduğunu cezalar hariç bir kere hissettirmesi bana. Hak etmeyenlere pozitif ayrımcılık var ama bize bir tesekkurbile yok..

21
4
yanıtYanıtla
Evren:

Duyanda seni çanakkalede savastin sanacak.

yanıt1
yanıt13
Gölge:

Şırnak ta askerlik yaptım. Sivil hayata geçişim robot gibi oldu. Psikolojim bitikti. 4-5 yıl uykudan her uyanışım sıkıntılı oldu. Uykudan birisi uyandırdığında karşındaki kişiye korku salarak uyanır mı bir insan. Uyanınca da dört bir yana bir şey varmış gibi bakar mı. Bunları yaşadım. Bunun bedeli kaç para.

yanıt8
yanıt0
Hulusi:

Gölge aynen öyle yıllar geçti 20 yıl dan fazla hala rüyalarıma giriyor. Ama boşver. Yorumcu evren gibiler anlayamazlar. Mayına basma korkusu bile yetiyordu vallaha. Kulaklarımda hiç geçmeyen uğultu var yıllardır. Tedavisini bile yaptırmadım. Allah bilsin biz vatan bayrak uğruna gittik kader diyelim. Ama nankorluk gorduk karsiliginda.

yanıt2
yanıt0
esaretin bedeli:

daha fazla olmalı 60 70 bin gibi askerlik para ödenip yan gelp yatılaak bir yerde değil meslek de değil 3 hafta yapacaksan bedelini de ödemelisin zaten 6 ay artık beyni olan o paraalrı vermez yapar gelir adam gibi

9
14
yanıtYanıtla
sığır:

saçma salak konuşma, askerde doğu çıkacak diye salya sümük ağlayanlar burda komando oluyor. Beyni olan adamın askerde kaybedecek 6 ayı yok zaten

yanıt12
yanıt4
REALİST:

maaşlara o kadar zam yaptınızmı? kendiniz alırken enflasyon yüzde yüz çalışana gelince enflasyon yüzde yirmi oh ne ala memleket

23
0
yanıtYanıtla
esaretin bedeli:

az bile adı üstünde bedelli eğer bedelli yapacaksan bedelini ödeyeceksin bana göre ülkede bedelli askerlik diye bir şey olmamalı zaten 6 ay artık adam gibi yap gel paranda cebinde kalsın

10
11
yanıtYanıtla
Neden?:

Peki askerlik niçin profesyonel bir hizmet değil hocam bu durumda? Gelişmiş ülkelerde insanlar bilime, sanata, üretime katkıda bulunuyor bu süreçte. Biz o yaşlarda yerden izmarit topla, çök-kalk, her gün sakal tıraşı ol, yat-kalk gün bitmesini bekle. . . Bu durumda nasıl gelişeceğiz? Hangi ara gelişeceğiz?

yanıt0
yanıt0
egitimli genclik:

egitimli genclik 6 ayda o parayi kazaniyor zaten. 6 ay calismasa isinden olcak , yeni is bulamayacak . bencillik , egitimsizlik , anlayissizlik bu ulkenin en temel sorunlarindan.

yanıt0
yanıt0
erat:

39788 TL ye şehit olmuyorsun işte hale bak ya

17
4
yanıtYanıtla
asker:

gittim 6 ay paşa paşa yaptım şehit de olmadım senin kafa babalarının anlattığı askerlikte kalmış galiba. .

yanıt1
yanıt4
Serdar:

Az bile

10
9
yanıtYanıtla
de:

Aylık geliriniz düşükse, parayı verecek gücünüz yoksa, patronlara çalışacağınza, gidin devlete hizmet edin. Ha ben iyi kazanıyorum işim bölünmesin diyorsanız da bu ücret sizi zorlamayacaktır. Fakat bunun yanında hiçbir üretim gücü, emeği olmayıp, zengin ailesi tarafından bedelliyi yapanların olması adaletsizlik gibi geliyor.

14
5
yanıtYanıtla
AA:

ÇOK BİR PARA DEGİL, İŞİ İYİ OLAN DEVAMLI GELİRİ OLAN RAHATLIKLA ÖDER. . .

yanıt8
yanıt6
Berat Borat:

Ama benim duyduguma göre sen durmadan uzatiyorsun kendi askerligini

yanıt2
yanıt0
ADSIZ:

SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ BİLMİYORUM AMA MEVCUT ŞARTLARDA 40 BİNLİRA BÜYÜK BİR PARA İYİ İŞ DÜZENLİ GELİRİ OLMASI İÇİN ZATEN BİR ERKEĞİN ASKERLİKLE İLİŞİĞİNİN OLMAMASI GEREKİR.

yanıt7
yanıt1
askerlik vatan borcu:

bedelli askerlik en az 100 bin olmalı

yanıt5
yanıt7
40k:

askerlige gitmek durumunda olan calisanlarin yillik maaslari 40. 000 lirayi katlamaz. yani adam belkide 1 yil boyunca kazandiginin 4 te 3 unu bedelli askerlik icin cektigi krediye odeyecek. yaziktir ya. bu ulkenin egitimli gencleri neden kendisini yurtdisina atmaya calisiyor anlarsiniz umarim. onlar kacinca size bisey kalmiyor iste. ne kadar kendini gelistirmis birey varsa hepsi yurtdisina cikmak icin calisiyor. cunku ulkelerinden umudu kesmisler coktan. hicbisey sunamiyorsunuz onlara. sifir.

yanıt0
yanıt0
suluman41:

zenginin çocuğu askerlik yapmayacak olan fakirin çocuğuna olacak bu uygulama zengini korumak amacıyla yürürlüğe girmiştir.

15
3
yanıtYanıtla
Burak:

Kardeşim erken yaşta evlen çocuk yap dediniz evlendik çocuk yaptık işe güce karıştık nasıl bu paraları ödeyelim . Zevkine mi bedelli yapıyoruz . Gençler evlenmiyor dediniz üni bitince 25 inde evlendim 27 sinde baba oldum ben nasıl 40 bin lira vereyim .

15
2
yanıtYanıtla
askerlik yapılacak:

paşa paşa yap gel kardeş

yanıt4
yanıt5
asdf:

Kardeş evlenip çocuk yaparken buraya yazıp bize sormadın. Şimdi neden soruyorsun? Madem üniversite de bitirmişsin evlenmeden önce 5 ay 10 gün paşa paşa gidip gelecektin. Kendi hayatınızı kendiniz zorlaştırıp sonra zırlıyorsunuz. Kendi kendinize çıkardığınız zorlukları sanki başkasının kabahatiymiş gibi bahane olarak ileri sürüyorsunuz.

yanıt6
yanıt2
Mehmet:

Ben 20 yaşımda nasıl 15 ay yaptımsa sende gideceksin. Bu bedelli çıkaranlara hakkımı helal etmiyorum.

yanıt1
yanıt4
milletin beyni yanmis:

adam kendine aile kurmus cocuk sahibi olmus , adama kendi hayatini zorlastirdin diyor. ulan dunyada default olan , herkesin cok cok kolaylikla yapacagi seyler turkiyede en zor seyler. adamlar gelmis bide bunla dalga geciyor. bu milletle yasanmaz arkadas. akli olan ceksin gitsin. bu millet bi 50 sene duzelmez.

yanıt0
yanıt0
Gölge:

Evlenmeden önce 1 yılını askerliğe ayırsaydın sorunun çözülürdü.

yanıt0
yanıt0
as:

evlenip , çoçuk yapman senin kararın ve özel hayatın, tercihin, evlenirken düşünecektin. . . . . . . .

yanıt0
yanıt0
:

bundan önceki dönem 37 bin küsur simdi 39 bin tl verip bir de adamlar yat kalk sürün mü yapacak yurt dışındakilere uygulanan sistem burada da uygulanmalıdır adamlar okul iş hayatı evlilik gibi nedenlerden zaten süre uzamış gitmiş 28 yaşına gelmişler bir de bu kadar para veriyorlarsa bari 2 hafta yapsınlar 1 ay (4 hata) bu kadar para ödeyene eziyet ya da bedelli kalksın herkes tahsil sınıflanmasına göre askere alınsın

12
4
yanıtYanıtla
yurtdışındakiler şanslı:

yurtdışındakilere bu ayrımın yapılması cidden kabul edilemez. Ve her zaman denildiği üzere ''COĞRAFYA KADERDİR''.

yanıt4
yanıt2
ulkemiz cok guzel:

ulkemiz cok guzel ama , yurtdisinda yasiyorsan ve yazlari tatile geliyorsan guzel. bu ulkenin vatandasi olmayip burda yasayanlar bile , vatandasi olanlardan daha ayricalikli.

yanıt1
yanıt0
Sarıkırmızı:

Zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir.

11
2
yanıtYanıtla
6.FİLO:

Bedelli askerlik demek, Zenginler yaşasın fakirler sürünsün demektir.

11
1
yanıtYanıtla
yalan yanlış:

zamanında 15 bine askere gittiler ya 15 binlira şaka gibi o zamanlar 40 bin olmalıydı şimdi değil !!!!!!!!!

9
3
yanıtYanıtla
Vedat:

Lan boş konuşma 2 sene önceki paranın değeriyle şimdiki paranın degeri arasindaki yaklasik 3 kat fark var..herşey 2-3 kat zamlandı.o zaman 200 liraya markette sepet dolduruyordu...şimdi 1 teneke yağ ve 1 kilo et dışında bişey alınmıyor. ..o zaman asgari ücret 2000 bin tl idi şimdi 3000 oldu..o zaman dolar 4.5 Tl idi şimdi 7.5 Tl oldu...şimdi herşey değişti dolayisiyla 40 bin olması gayet normal...

yanıt1
yanıt1
Snper:

Emekliliği gelipte maaşım düşecek diye emekli olmayan asker polis öğretmen imam ne varsa liyakatsız ımza müdürleri dahil.derhal emekli edilip gençlerimize yer açılmalı.

10
1
yanıtYanıtla
Seren canj:

Yine para peşine düşmüşler herşey leri para olmuş

11
0
yanıtYanıtla
MALATYALI:

Bedelli askerlik beleş cuzi bir parayla ödenmemeli. Asılsnda hiç bedelli olmamalı zaten 6 aylik bir şey nefes alıp verene kadar teris olunur. Yok efendim ben bedeli yapacağım diyen vatandaşımızada 40 veya 50 bin versin askaerliğini yapsın.

3
7
yanıtYanıtla
yanlış olmamalı:

bu gençlerin elinden milliyetçiliği vatanseverlik duygusunu alıyorsunuz, milli duyguların para ile telafisi olamaz, 40 bin tl aldığınız bu gençlerin evlatlarına 400 binde harcasanız bu milli dna kodlarını geri getirmek çok zor olur. insan askerde paylaşmayı, gurbeti, aile kıymetini, yokluğu, varlığı, disiplini, vatanını korumayı, zorlukları nasıl başardığını, insan vucudunun sabır sınırını herşeyi öğrenir.

6
4
yanıtYanıtla
bedelli:

sen bu yaşa kadar öğrenemeyip askerde o şeyleri öğreniyorsan senden bişey olmaz. . .

yanıt0
yanıt0
PAHALIYSA VATAN GÖREVİNİ YAPSINLAR:

Bence birinin aylarca vatana hizmet etmesi için bu miktar az bile herkez kredi çekip ödüyor oh ne güzel iş yapıcan 50 bin tl gene kredi çekip ödesinler pahalı gelende gidip vatani görevini yapsınlar biz zamanında 18 ay yaptık be bizdeki can deyil miydi vatana hizmetin parası olmaz

5
4
yanıtYanıtla
Bir garip hanci:

Askerliğin bir bedeli olmaz 6 ay değil mi gidin askere

5
4
yanıtYanıtla
Nadir:

Gönderin çocuğunuzu askere. Şahsen ben vermem o parayı. Ha 15 ay yaptım 2007 de. Aylık bir paket sigara parası alıyordum :)

6
2
yanıtYanıtla
ad:

Ne cep yakacak kardeşim az bile 15 ay yaptık biz

5
3
yanıtYanıtla
bedelli:

sordukmu sana kaç ay yaptığını? şansın yada paran olsa sende bedelli yapardın boş yapma

yanıt0
yanıt1
ALPEREN:

Eline silah alıp da düşman ile çarpışmayan milliyetçiler dolmuş buraya . . . yanında can kardeşinin silah arkadaşının bomba ile şehit edilip yanık etinin kokusunu almamış bozulan psikolojiler intiharlar ve normal hayata dönememeler burada ahkam kesenleri ciddiye almayın . . paranız varsa bedelli yapın keşke dünya güzel bir yer olsa da kimse asker olmak zorunda kalmasa . . . boş yapmayın

4
4
yanıtYanıtla
Yorgun demokrat:

Sen askerlik yaptı da ne oldu vatana ne fayda var asalak

yanıt0
yanıt0
Misafir dadas:

Benim milyon.dolarlarim olsa bile 4 oğlum var 4 de askere gidecek hatta askerliğin 6 ay olması çok saçma askerlik 18 ay olmalı bana askere.gotmeyip milliyetçilikten bahsederler kendilerini kandırıyorlar madem gitmiyorlar dağda taşta gezen o.kahraman askerlerin maaşlarını iki katı yapın ben o.dagda.tasta.gezen kahramanların ayağının tozuna kurban olim

4
3
yanıtYanıtla
MAHMUT DURMAZ MERSİN:

GÜZEL BEDELLİ ASKERLİK YAPMAK İSTEYENLER YARARLANSIN BİR VATANDAŞ OLARAK KARŞI DEYİLİM AMA ASKERLİGİNİ BEDENİYLE YAPAN VATAN EVLATLARINA NEDEN HAKSIZLIK EDİYORSINIZ YURT DIŞINDA ÇALIŞAN GURBETÇİLERİMİZE NEDEN HAKSIZLIK EDİYORSINIZ ASKERLİK BORÇLANMASIYLA YURT DIŞI BORÇLANMALARI NEDEN EMEKLİLİKDE ASKERLİK YAPILAN TARİH BORÇLANMASIYLA YURT DIŞI BORÇLANMALARI ÇALIŞTIKLARI TARİH BAŞLANGIÇ SAYILMAZ BU HAKSIZLIGIDA GİDERİN SAYGILARIMLA

5
1
yanıtYanıtla
BEDELLİ YASAKLANMALI:

Bence bedelli yasaklansın vatana hizmetin bedeli olmaz. Gidip birkaç ay askerlik yapmakla ölmezler bunu bu vatana borçlular böle bedelli askerlikle zengin kurtulsun fakir gidip askerlik yapsın kafasından çıkmak icab eder

5
1
yanıtYanıtla
yorumcu:

benim akrabakarımda bedelli yaptı şimdi gögüslerini gere gere askerlik yaptım derler daha fazla yorum yaparsam olsam susmak kafidir

4
1
yanıtYanıtla
cenk:

memura askere gelince yüzde beş zam bedelli askerliğe gelince yüzde 15 zam hani astsubay maaş zammına göre şekillenecekti ücretler

3
0
yanıtYanıtla
emekli:

emekliyi 2000 den önce 2000 den sonra diye ikiye böldüler askerliyide paralı ve parasız diye böldüler eskiden kahveleri a partili c partili diye bölmüşlerdi.

2
0
yanıtYanıtla
Bedelsiz:

Dert edinilecek bir konu değil.Bedelli değil mi sonuçta, ne kadar sa bedeli parası verilir, ödenir.

1
1
yanıtYanıtla
ASLI:

ZORUNLU ASKERLIK TAMAMIYLA KALDIRIKMALI PROFOSYONEL ORDUYA GECILMELI ISTEYEN GITSIN ASKER OLSUN MAASINIDA ALSIN ISTEMEYENDE ZORLA YAPTIRILMAMALI.

2
0
yanıtYanıtla
Berat Borat:

Bizim Mehmetcikler Yasasinda bizim cumhuriyet UTANSIN

2
0
yanıtYanıtla
adsız:

kadınlar neden bu parayı erkekler gibi ödemiyor anlamış değilim. bu nasıl bir ayrımcılıktır. kadınlarda erkekler gibi eşit haklara sahip olsun.

2
0
yanıtYanıtla
Anayasamız neden çiğneniyor:

ANAYASA HÜKMÜ; '' Madde 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md. ) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür''

0
1
yanıtYanıtla
ADALET:

803. 000 kişi 15. 000 liraya 18 gün askerlik yaptı yanlış bilmiyorsam. . .

1
0
yanıtYanıtla
Bordo Bedelli Savunucu:

Yahu ahali , askerde bile sürekli sorun yaratacak tipler bırakın bedelli yapsın. Ne oradaki rütbelileri ne de o gibi tiplerle askerlik yapanları etkilesin. Onlardan gelen parada savunma sanayisine ve mehmetçik vakfına aktarılsın daha hayırlı iş.

1
0
yanıtYanıtla
her türk asker doğar:

bedelli değil ücretli askerlik.

0
0
yanıtYanıtla
ZAHİD:

BU ÜCRET 6 AYDA BİR Mİ DEĞİŞİYOR

0
0
yanıtYanıtla
Tosun:

Ben bedavaya gittim kilolusun diye almadılar

0
0
yanıtYanıtla
kolibant:

yorumlarda anlaşıldığına göre milletin tek derdi evlilik kız isteme sırasında askerlik şubesinden evliiğe onay kağıdı alınırsa sorun çözülür heralde

0
0
yanıtYanıtla
Gölge:

E-devletten online alsınlar :D

yanıt0
yanıt0
hasan:

zenginin 1 haftalık tatil parası çokda değil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title