Haberler

Samsun'da Öğrenci, Öğretmen ve Velilere Tavsiyeler

Güncelleme:

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Mustafa Cora, öğrencilere yarı yıl tatilini kitap okuyarak geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Mustafa Cora, öğrencilerin yarıl yıl tatilini kitap okuyarak geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin okulların açıldığı günden itibaren tempolu bir şekilde çalıştıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Mustafa Cora, "Okullarımızda görmüş olduğunuz eğitim ve öğretim ile olduğunuz yerden birkaç basamak daha yükseldiniz" dedi.

Yarıyıl tatilinde öğrencilerin sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Cora, "Tatil süresince önce sağlığınızı korumanızı, dinlenmenizi, ailelerinizle birlikte zaman geçirmenizi ve özellikle kitap okuyarak vaktinizi olumlu bir şekilde değerlendirmenizi dilerim. Karne notunuz ne olursa olsun umutlarınızı, cesaretinizi, inancınızı ve güveninizi hep diri tutun. Başarılı olmak için önce buna inanmak gerekir. İkinci kanaat döneminde de aynı azim ve sabırla, hatta daha çok çalışarak hedeflediğiniz başarılara ulaşacağınıza yürekten inanıyorum ve sizlere güveniyorum. Bu çabanızda başta öğretmenleriniz, anne-babalarınız ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başarılı bir öğrencilik hayatı sürmeniz için yanınızda olduğumuzun bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

Öğretmenlerin birinci dönem başarılı bir grafik çiziğini belirten Cora, "Öğretmenlerimiz öğrencilerini, sevgiye, birlikte çalışmaya, öğrenmesini öğrenmeye, okuduğunu anlamaya, kavramaya, analiz ve sentez yapmaya, kişilikli, milli, manevi değerlerine bağlı olmaya, başarıyı aramaya, değerlendirmeye ve yönlendirmeye, öğrenciyi merkez yapmaya, çağdaş ve demokratik değerlere uygun dinamik bir eğitim - öğretim vererek yetiştirmeliler. Öğretmenlerimizi bir dönemi daha layıkıyla bitirmenin huzur ve rahatlığı içinde, zor şartlarda üstün gayret ve fedakarlık gösteren sizleri başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Birinci dönemdeki başarı grafiklerini II. dönemde de devam ettirmelerini dilerken, üstün çalışma azminizden ve fedakarlıklarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Velilere de tavsiyelerde bulunan Cora, "Ülkemizin en değerli hazinesi ve geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesi hususunda önemli bir görevi ifa etmektesiniz. Unutmayalım ki çocuğumuzun notları aynı zamanda bizim de onların eğitimine olan katkımızın bir göstergesi, bir aynasıdır. Yeryüzünde en fazla değer verdiğimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okuldaki gelişim sürecinin ve performansının değerlendirildiği karne günlerinde, çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken, çocuğunuzun aldığı karnenin okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayınız" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Cora Samsun Yerel Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title