Haberler

500 Anne-Babaya Sertifika Verildi

Avrupa Birliği, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aile eğitimleri amacıyla başlatılan ülke genelinde "7-19 Aile Eğitimi"ne Samsun'da katılan 500 anne ve babaya düzenlenen törenle sertifikaları verildi.2009 yılında Avrupa Birliği, UNICEF...

Avrupa Birliği, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aile eğitimleri amacıyla başlatılan ülke genelinde "7-19 Aile Eğitimi"ne Samsun'da katılan 500 anne ve babaya düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

2009 yılında Avrupa Birliği, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7-19 yaş çocuğu olan ebeveynlere yönelik uygulanan aile eğitimlerine Samsun'da katılan 500 ebeveyne Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, anne ve babaların eğitimi ve çocukların üzerindeki otoriterlerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Vali Aksoy, "Anne ve babaların çocuklarını daha iyi yönlendirmeleri bakımından yaptıkları iş çok önemlidir. Çocukları okula göndermek ve ihtiyaçlarını karşılamak sorumluluğumuzu yerine getirmiyor. Sorunlar konusunda bilgi sahibi olmak için okuldaki yöneticilerle irtibat halinde olmak çok önemlidir. Takipçi olabilirsek çocuklarımızı daha iyi yetiştirebiliriz diye düşünüyorum. Özellikle ergenlik döneminde aileyle ve arkadaşlıkları iye ilişkiler büyük önem taşıyor. Bilimsel çalışmalarda Türkiye'de ve Samsun'da da intihara teşebbüslerde 15 - 24 yaş grubu en yüksek yaş grubudur. Uzmanların görüşüne göre, ergenlik döneminde çocuklarımızla olan iletişimlerimizdeki eksikliklerdir. Onun için bu anne ve baba eğitimi büyük önem taşıyor. Sizler hangi konuda eğitim almak ya da kurs almak istiyorsanız bütün okullarımız sizin emrinizde, yeter ki başvurun. Ders saatleri dışında hafta sonlarını da faaliyetlerde bulunabilirsiniz" dedi.

Eğitimlere katılan aile sayılarıyla Samsun'un ilk 3'te olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Eğitimleri almayan çevrenize muhakkak bu eğitimleri tavsiye edin. Samsun'da 255 bin öğrencimiz var ve eğitim verdiğimiz aile anne-baba sayısı 30 bin. Hedefimiz bu sayıyı üst noktalara getirmektir. Bu sayıyla Türkiye'de Samsun ilk 3 kent arası arasında. Sayılar bazen değişebiliyor. Eğitme katılarak belge almaya hak kazanan anne ve babaları tebrik ediyorum. Bu bakımdan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, "7-19 yaş aile eğitimlerinde ailelere, ergeni tanımak, iletişim kurmak, olumlu davranış kazandırma gibi konular yer almaktadır. Biz bu eğitimlere çok önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Siz olmadan eğitimler olmaz. Eğitim ailede başlar ve devam eder. Çocuklarımızın sosyalleşmesi, eğitimi, fiziksel ve ruhsal gelişiminde ailenin de payı çok büyüktür. Ben bu eğitimlere katılan tüm ailelerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından başta Vali Hüseyin Aksoy, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ailelere belgelerini verdiler. Törene ayrıca Samsun Baro Başkanı Necat Anıl, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri öğretmenler ve çok sayıda aile katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Hüseyin Aksoy Samsun Yerel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

Beşiktaş-Trabzonspor ZTK finali hakemi kim? Ziraat Türkiye Kupası final maçını kim yönetecek? Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi?
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title