Haberler

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Güncelleme:

Muğla'da yaşayan Uğur Kayalı'nın hayatı, müşterisi olmadığı bankadan gece saatlerinde gelen mesajla altüst oldu. Bilgisi olmadan adına açılan hesap üzerinden 350 bin TL kredi çekildiğini öğrenen Kayalı soluğu savcılıkta aldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan Uğur Kayalı'nın adına müşterisi olmadığı bir bankada hesap açılarak, rızası dışında 350 bin TL ihtiyaç kredisi kullanıldı. Kendisi gibi çalınan kimlik bilgileriyle adına kredi açılan 150'den fazla mağdur olduğunu söyleyen Kayalı, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BANKA İŞLEMİ İPTAL EDEMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Menteşe ilçesinde yaşayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı personeli Uğur Kayalı'nın 3 Mayıs saat 01.51'de cep telefonuna özel bir bankadan "350 bin lira tutarındaki ihtiyaç krediniz onaylandı, artı hesabınız tanımlandı ve çekilen kredi sigortalandı" mesajı geldi. Bankanın müşteri hizmetleriyle görüşen Kayalı, bankanın müşterisi olmadığını, ihtiyaç kredisi ile artı hesap başvurusunda bulunmadığını ve herhangi bir onay vermediğini belirtti. Ancak müşteri hizmetleri yetkilisi mobil onay mesajı verildiğini, işlemin iptal edilemeyeceğini bildirdi.

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

DOLANDIRICILAR VE BANKA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Kayalı hem kimlik bilgilerini çalarak adına hesap açarak kredi kullanan kişi ya da kişiler hem de banka hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kayalı, kredi çekilen hesaba bloke koydurmasına rağmen 350 bin TL'nin 190 bin TL'sinin Elektronik Fon Transferi (EFT) ile başka hesaba geçtiğini öğrendi.

"BENİM GİBİ MAĞDUR OLAN 150 KİŞİ VAR"

Mağdur olduğunu belirten Kayalı, "Banka konuyla ilgili sorumluluğunun olmadığını belirtiyor. Müşterisi bile olmadığım bankadan adıma hesap açılıp, kredi kullanılmış. Hesaplara bloke koydurmama rağmen para üçüncü kişilere, oradan da kripto hesaplara aktarılmış. Benim gibi mağdur olan insanlara ulaştım. 150 mağdurdan oluşan WhatsApp grubumuz var. Gruba dahil olduğumda 50 kişiydik. Bu şekilde mağdur edilen çok daha fazla kişinin olduğunu düşünüyorum. Konteynerde yaşayan depremzedeler adına bile hesap açılıp, kredi çekilmiş. Bankaların güvenlik açığı anlamadığım bir şekilde giderilmiyor. Yetkililerden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

"GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN ARTIRILMASI GEREKİYOR"

Kayalı'nın avukatı Şükriye Metin, müvekkilinin sadece dolandırılmadığını, banka tarafından da mağdur edildiğini belirtip, "Banka elektronik bir sistem kurarak vatandaşa telefon aracılığı ile kredi çekme imkanı tanıyor. Teknolojinin gelişmesini, iyiye kullanıldığı sürece hepimiz destekliyoruz. Ancak bankanın kurduğu bu elektronik sistemde boşluklar varsa, kaçak ya da casus yazılımların kullanılmasına izin veriyorsa, vatandaşın iradesinin dışında işlem yapıyorsa, bu durumda bu sistemin kapatılması ya da güvenlik tedbirinin artırılması gerekiyor. Şu anki uygulamada, banka krediyi verdiğini belirterek, vatandaşın dolandırıcıdan şikayetçi olmasını ve parasını ondan geri alması gerektiğini belirtiliyor.

"PARA ÜÇÜNCÜ KİŞİLERİN HESABINA AKTARILIYOR"

Bankanın verdiği ve sisteminde izin verdiği bu cevap, vatandaşı defolu olan elektronik sistemden, çok geç işleyen hukuk sisteminin içine yönlendiriyor. Banka, çekilen kredinin ilk taksiti gelince vatandaşa hemen kat ihtarı çekip, ödenmez ise icra takibine geçiyor. Müvekkil hiçbir şey yapmadığı, bankada mevduat hesabı dahi olmadığı halde, banka tarafından önce adına olmayan bir mal varlığı yaratılarak, 350 bin lira kredi oluşturuluyor ve akabinde bu para aynı banka tarafından üçüncü kişilerin hesabına aktarılıyor. Tüm bunları müvekkilin gerçek onayını almadan yapan banka, sürecin sonunda bu parayı müvekkilden isteyebiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Menteşe Menteşe Banka Muğla Banka Muğla Suç Hukuk 3.Sayfa Ekonomi Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

500

Yorumlar (45)

İSKOÇYALI:

Müşterisi değilse önce müşteri olması gerekiyor ve bunun için imza, kimlik ön, arka fotokopisi vs bir çok işlem yapılması gerekiyor öyle sadece tek tuşla kredi alamazsınız bankalardan, bu durumda ya bu şahıs yaptı ve yalan söylüyor yada bankada ki kişiler yapıyor...

335
12
yanıtYanıtla
Vedat Tokgöz:

Kardeşim şöyle bir durum var. Ben üniversitedeyken (Marmara Üniversitesi) yemekhaneden yemek yiyebilmek için bakiyeli denizbank kartımızın olması gerekiyordu. Yıllar sonra denizbank beni arayıp kredi teklif etti. Dedim ne alaka? Bu şahıs da öyle bir durumda haberi olmadan mağdur olmuş olabilir. Devletin bankaya 10 kat ceza kesmesi lazım, sen nasıl adamın haberi olmadan kredi verirsin diye. Banka kendisi düşünsün o saatten sonra. Kendi işini kendi daha düzgün hale getirsin.

yanıt254
yanıt0
İSKOÇYALI:

Vedat adam diyor ki adıma hesap açılmış, hesap açmak için kimlik lazım, hesap açmak için telefon onayı lazım, hesap açıldıktan sonra SMS geliyor diyelim ki başka numara ile hesap açıldı o zaman banka bu adamın kendi numarası olmayan telefonla işlem yaptıysa banka suçludur demek ki adamın numarasıyla işlem yapılmış. Mevcut ekonomik krizde insanlar kredi çekip ben çekmedim dolandırıldım diyebilirler, her şey olabilir artık.

yanıt60
yanıt20
Zeki Anti:

Vedat kardeş adam diyor ki hesabım yok böyle bir bankada yani senin söylediğinle alakası yok bu durumun.

yanıt19
yanıt0
İNAN DIRAZ :

Burda adam yalan söylemiyor ise organize bir dolandırıcılık söz konusu ve bu işin içinde telefon operatörleri (turcel vodafone t.telkom vb) ve bazı bankacılar ve hackerlar ortak iş çevirmekte, ancak asıl sorumlu bankalar olduğundan şayet ülkede adalet var ise tüm zararın onlara tanzim ettirilmesi gerekir.

305
8
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Bu işte bir sahtekarlık olduğu kesin ama mağdur olan kişinin söyledikleri yetersiz çünkü bir bankada hesap açmak için gerekli olanları herkesi biliyor hadi bunu da geçtik ihtiyaç için bile olsa kredi işlemi de öyle tek tuşla olmuyor bu çekilen rakama göre. Mağdurum diyen kişinin mağduriyeti biraz tuhaf. Bu banka maduruyum diyenlere nedense inanmıyorum.

271
2
yanıtYanıtla
Murat Tasdemir:

Uzaktan hesap cogu bankada aciliyor online hesap acmaya hediye para bile veriyorlar biraz ayık olun ogrenin

yanıt6
yanıt2
Zeki Anti:

Murat kardeş senin bildiğini bilmediğimizi nereden çıkarttın. Online'da Yüzünü tanıtıyorsun kimlik kartını tanıtıyorsun sesli onay veriyorsun değil mi. Bunlar olmadan nasıl banka hesap açmış onu söylüyoruz ama gözünüzle değil başka bir yerinizle okuyunca bu cevabı veriyorsunuz, ayık olmayan kim acaba?

yanıt5
yanıt0
uCube :

Yıl olmuş 2024, hesap açma işlemi o kadar kolay mı arkadaş? 1 görüntülü görüşme yapmadan hesap açılışı yapılmıyor. Müşterisi olmadığı bir bankaya, müşteri olabilmesi için görüntülü görüşme yapması lazım. Kimlik kartı yeterli değildir müşteri olabilmek için. ;))

260
1
yanıtYanıtla
Fırat Günay:

Maaş müşterisi olmadığı sürece kolay kolay hiçbir banka 350 bin kredi vermez mobilden. Olaylara bazen tersinden bakmak lazım. Kimliğini kaybettiysen karakoldan hükümsüzdür tutanağı yada gazeteye ilanla kanıtlayacaksın.

254
1
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title