Haberler

Yabancılar Çarşısı'na Yabancı Esnaflar Davet Edilecek

Yabancılar Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz, ‘Yabancılar Çarşısı’nda tekrardan yabancı esnafları barındırmak için çeşitli ülkelerdeki esnaflara davet yazıları yazacaklarını belirtti.

Yabancılar Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz, 'Yabancılar Çarşısı'nda tekrardan yabancı esnafları barındırmak için çeşitli ülkelerdeki esnaflara davet yazıları yazacaklarını belirtti.

Çarşıda yapımı devam eden ısıtma ve soğutma sistemleri hakkında açıklamalarda bulunan Ali Akyüz, "Havalandırma sistemleri çalışmalarında son noktaya geldik. Isıtma sistemini teslimatı 10 Aralık'ta yapılacak. Yazın için olan havalandırma sistemimiz bitti. Şu anda kışın ısınmak için radyant sistemlerimiz döşeniyor. İnsanlar çarşımıza girdiğinde, karda yürürken sıcak evine girmiş gibi hissedecekler" dedi.

"YABANCI ESNAFLARA DAVET GÖNDERECEĞİZ"

Yabancılar Çarşısı'nda yabancıların olmaması konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Akyüz, "Yabancıların pazardan gitmesinin bize bir takım sıkıntıları oldu. Eski zamanlardaki emniyet görevlilerimiz yabancıların bu pazarda çalışamayacağını söylediler. O dönemde de yabancıların pazarımıza hiçbir sıkıntı vermediğini kendilerine iletmiştik. Yine o dönemde diğer şehirlerdeki yabancılar çarşılarını araştırdık. Onların hiç birinde böyle bir şeye rastlamadık. Şimdi o yetkililer de gitti. Biz baş başa kaldık. Ne olduğunu hala anlamış değiliz. O gün gidenler gitti, şu anda bir şey yok. Bu konu için ileriye dönük çalışmalarımız var. Çeşitli ülkelerdeki esnaflara davet yazısı yazacağız. 'Alışveriş yapın, yerimiz var' diye onları bilgilendireceğiz. Yabancıların geri gelmesini ben de isterim. Çarşımızın sadece adı 'Yabancılar Çarşısı' olmayacak, gerçekte de yabancılar çarşımızda yer alacak" diye konuştu.

"SEÇİMLERDEN SONRA İŞLERİMİZ ARTTI"

Seçimlerden 1 hafta sonra piyasanın canlandığını ve işlerin açıldığını belirten Başkan Akyüz, "Seçimlerden önce istikrardan yana olduğumuzu söylemiştik. Sonuç da istediğimiz bir şekilde oldu. Seçimlerden 1 hafta sonra piyasalar hareketlenmeye başladı. Bir anda işlerimiz arttı. Bizim ticaretimizin yüzde 90'ı dövizle yapılıyor. Döviz düştü. Fiyatlarımızda bir artış olmadı. Hatta fiyatlar ucuzlamaya bile başladı. Şehir dışından da mallarımızı rahat bir şekilde alıyoruz. Seçim sonuçları bizim esnafımıza çok olumlu yönde etkiledi. Burada şu anda bin tane işyerimiz var. 100'e yakın boş dükkanımız var. 2016 kira sözleşmelerinden sonra bu dükkanlar da dolacak" şeklinde konuştu.

MİMARLAR ODASINA CEVAP

Mimarlar Odası'nın Yabancılar Çarşısı'nın Samsun'un estetik görüntüsüne zarar verdiği yönünde yaptığı açıklamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Akyüz, "Öncelikle Mimarlar Odası'nın Samsun'da değil, tüm Türkiye'de ne yaptığına bir bakmak lazım. Ne yapmışlar, ne üretmişler? Sadece ekmeğini taştan çıkartan, 10 binlerce kişinin ekmek yediği yere göz koymalarına gerek yok. Fakirin, fukaranın ekmeğiyle uğraşıp gündeme getirmesinler. Gündeme getirseler de bizim için pek bir problem değil. Biz önce Allah'a inanıyoruz, sonra iktidara güveniyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey'e güveniyoruz. Biz burada ekmeğimizi kazanıyoruz. Samsun'a istihdam sağlıyoruz. Yapılan bu açıklamaları da pek fazla ciddiye almıyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Akyüz Samsun Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title