Haberler

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini son toplantıda iki puan artışla yüzde 38 olarak güncellemesinin ardından memur ve emeklilerin temmuz ayında ne kadar zam alacağı merak konusu oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını belirterek, toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve emeklinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını söyledi.

Enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'a ulaşacağını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmedeki zam oranıyla birlikte memur ve emeklinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını belirtti.

MEMUR VE EMEKLİLERİN GÖZÜ TEMMUZ AYINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonun mayıs ayında zirve noktasına ulaşacağını açıklarken, yıl sonu enflasyon tahminini ise son toplantıda iki puan artışla yüzde 38 olarak revize etti. Merkez'in enflasyon tahmininden sonra gözler memur ve emeklilerin temmuz ayında alacağı zamma çevrildi.

"ZAM ORANI YÜZDE 20'YE ULAŞACAK"

Memur ve emeklinin ne kadar zam alacağı merak edilirken, yılın ilk dört ayında enflasyon farkı yüzde 3,23 oldu. Enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını söyledi.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın

"BEKLENTİMİZ ENFLASYONUN AŞAĞI ÇEKİLMESİ"

Önemli olanın enflasyonu kontrol altına almak olduğunu kaydeden Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor." ifadelerini kullandı.

İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

İşçi ve Bağkur emeklileri de gözünü temmuz ayında yapılacak zamma çevirdi. Yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Buna Mayıs ve Haziran enflasyonunun eklenmesiyle zam oranları netleşecek.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketinde enflasyon tahmini mayıs için yüzde 3, haziran ayı için yüzde 2,54 oldu. Bu tahminlerin gerçekleşmesi halinde ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 olacak. Bu durumda SSK ve Bağkur emeklilerine aynı oranda zam yapılması gerekecek.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

Enflasyon farkı Merkez Bankası Memur zammı Ali Yalçın Memur Sen Memur Zam Finans Yaşam Ekonomi Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500

Yorumlar (50)

Abdullah KARAMAN:

bu hükümetin tek bir ekonomi programı var; sadece Memura zam.

229
504
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Zam yaptıkları yok. Düşük gösterilen enflasyon farkını veriyorlar sadece

yanıt397
yanıt18
Ozan Acar:

Abdullah Karaman hiç merak etme herkezi memurluğa özendirsinler ondan sonra tarlada çalışan sanayide usta bulamayınca bu ülke anlar ozaman enflasyon kötü diye ağlamasın hak bize

yanıt99
yanıt72
Hek Tor:

Emeklilere Temmuz'da nartanesi, kartanesi değil üçünbirtanesini vereceklermiş...

yanıt102
yanıt9
özgün özen :

en öyle san abdulla devamlı memur beri olnca sende sanıyon eriliyo devamlı zam.

yanıt11
yanıt1
Murat Kılıç:

Memurlar çok çalışıyorlar. Hepsinin çalışmaktan takatleri kalmıyor. Daha çok zam yapın. 40 bin yetmez 100 bin yapın ve daha çok memur alın.

yanıt87
yanıt92
Ozan Acar:

Memura zam yokmuş 17 bin işçi alıyor memur 3 katı alıyor emekli 10 bin lira alıyor 5 katı alıyor zaten bu yüzdelik hesap çıktı sanki memura verilen 100 delikleri işçinin yuzdeligi aynı gibi hesaplanıyor daha ek göstergeleri hariç

yanıt21
yanıt25
DünyAli:

Evet memura zam yapıyor. ama özel sektör memurun cebine giren parayı almayı çok iyi biliyor. İnşaatçı yaptığı işe zam yapar, tamirci yaptığı işe zam yapar, fırın zam yapar, bakkal zam yapar, kasap zam yapar, manav zam yapar. Ay sonu yine memurun cebindeki aynı. eğer kalmışsa tabi.

yanıt66
yanıt9
Serdar BURHAN:

Artık şu zam muhabbetini haber yapmasanız, zam göremeden 2 ay öncesinden bu haberleriniz yüzünden herşeye zam geliyor her sene aynı muhabbet temmuzda yapılıcak zammı mayıstan başlıyorsunuz haber yapmaya sonra ev sahiplerininde bakkalın çakkalında iştahı kabarıyor hazırda bekleyen fırsatçılar en ufak bir bahane arıyor zaten.

285
2
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

amaç o zaten. Uyuanıklara sinyal veriyorlar. her şeye ufak ufak az az zam yapıyorlar. hi,ssetirmeden sorna bir bakıyorsun her şey zamlanmış. Hükümeti devirmenin başka yolu yok çünkü...

yanıt10
yanıt3
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title