Haberler

Trabzon'a turist akını: Araplar başta olmak üzere farklı ülkelerden ilgi yoğun

Güncelleme:

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a Arap ziyaretçilerin yanı sıra farklı ülke vatandaşlarının da ilgisi yoğun olarak sürüyor. Trabzon Havalimanına dış hatlardan günde 12 ülkeden direkt uçak seferleri yapılırken, bu ülkeler arasında ağırlıklı olarak Körfez Ülkeleri yer alıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a Arap ziyaretçilerin yanı sıra farklı ülke vatandaşlarının da ilgisi yoğun olarak sürüyor.

Trabzon Havalimanına dış hatlardan günde 12 ülkeden direkt uçak seferleri yapılırken, bu ülkeler arasında ağırlıklı olarak Körfez Ülkeleri yer alıyor. Körfez Ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de Trabzon'a direkt uçuşlar yapılırken, Katar Hava Yollarına ait uçak Doha- Trabzon arasında sezonun ilk uçuşunu 16 Haziran günü gerçekleştirmişti.

Körfez Ülkelerinden gelenler özellikle yaylaları tercih ederken Trabzon'a geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı olmak üzere toplam 960 bin kişi ziyaret etmişti. Ziyaretçilerin yaklaşık 470 bini yabancı turistler oluşurken, bu sayının büyük bölümünü Körfez ülkelerinden gelen turistler oluşturdu. Trabzon'a bu yıl başından bu yana geçen sürede yerli ve yabancı olmak üzere 120 bin kişi gelirken, bu rakamın yaklaşık 45 binlik bölümünü Körfez Ülkeleri başta olmak üzere yabancı turistler oluşturdu.

"Geçen yıla göre yüzde 30 artış bekliyoruz"

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon'da bu yıl gelecek olan ziyaretçi sayısında geçen yıla oranla yüzde 30 artış beklediklerini ifade ederek "Şuan Trabzon'a direkt olarak 12 ülkeden uçak seferleri yapılıyor. Son olarak bu ülkelere Katar'da eklendi. İnşallah 2023 sezonu, 2022 sezonuna göre yüzde 30 artış bekliyoruz. Trabzon doğal, kültürel turizmiyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak. Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere İsrail, KKTC'den de direkt uçak seferler düzenleniyor. Bunların yanı sıra İstanbul'dan da aktarmalı uçuşlarla birlikte şehrimize misafirler geliyor" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Doğu Karadeniz Bölgesi Körfez Ülkeleri Trabzon turist Körfez Turizm Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title