Haberler

Doğu Karadeniz Bölgesi turizm destinasyonları Arap turistlerin ilgisini çekiyor

Güncelleme:

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, son yıllarda özellikle Arap turistler Doğu Karadeniz bölgesine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek bölgedeki turizm destinasyon yerlerinin giderek arttığını kaydetti.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, son yıllarda özellikle Arap turistler Doğu Karadeniz bölgesine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek bölgedeki turizm destinasyon yerlerinin giderek arttığını kaydetti.

Doğu Karadeniz Bölgesinin sadece doğal güzellikleriyle değil tarihi değerlerle de öne çıktığını hatırlatan Kantarcı, özellikle son yıllarda ören yerlerine yapılan restorasyon çalışmalarına dikkat çekti. Kantarcı, Sümela'nın yanı sıra bölgede tarihi alanlarda yapılan restorasyon çalışmalarının bu sezonki ziyaretçi sayısını artıracağını ümit ettiklerini ifade ederek, "Bölgemize Arap turistlerin tercih yerleri her geçen gün biraz daha artıyor. Geçmiş dönemlerde daha az uğradıkları destinasyonlar yerlerini son yıllarda daha fazla ziyaret ediyorlar. Mesela Giresun Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl buralara pandemi öncesine göre baktığımız zaman ziyaretçi sayısı çok azdı. Çevre düzenlemesiyle birlikte buralara ilgi daha artıyor. Gümüşhane'de çok güzel tarihi değerlerimiz var. Limni Gölü, Karaca Mağarası, Torul Seyir Terası, Tomara Şelalesi ön plandaydı. Son dönem yapılan restorasyon çalışmasıyla İmera Manastırı, Krom Vadisindeki belli kiliseler ön plana çıkıyor. Gümüşhane'deki Satala antik kentindeki çalışmalar, Bayburt Kalesi'nin restorasyon süreci tamamlandı, bölgemize ciddi katkı sağlıyor" dedi.

Doğu Karadeniz sadece doğasıyla değil tarihiyle de öne çıkıyor

Doğu Karadeniz Bölgesinin sadece yeşiliyle değil tarihi ören yerleriyle de öne çıktığını ifade eden Kantarcı, "Doğu Karadeniz, yeşili, şelaleleri, dereleri, gölleri, dağları, yaylalarından ziyade tarihi yapılarıyla da öne çıkıyor. Tarihi yerlere yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde buralara tercihi artıyor. Dolayısıyla doğal güzellikler ve tarihi yapılar bölgenin cazibesini daha artırıyor. Yine bölgemizde Fırtına Vadisinde Kaçkar Dağlarında yaylalar çok ön plana çıktı. Sosyal medyada bu anlamda paylaşımlar buraları daha tanınır hale getiriyor. Bölgede seyahat acente sayısına bağlı olarak tanıtım çalışmaları artıyor. Artvin'e butik turlar önceden sadece yaz aylarında yapılıyordu artık Mayıs ayı itibariyle hareketlenmeye başladı. Bu sezon dış pazar sayısında kesinlikle artış olacaktır. DHMİ sivil havacılık uçuş planlamaları olsun seyahat acenteleri olsun şimdiden yaptırdıkları ön rezervasyonlarda bu yoğunluk gözüküyor" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Doğu Karadeniz Bölgesi Doğu Karadeniz Karadeniz Turizm Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title