Haberler

Toprak Ana Ellerde Hayat Buldu

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin düzenlediği "Seramik Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

Eğitim Fakültesi güzel sanatlar galerisinde gerçekleştirilen sergiye, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışını Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan İnce ve Güzel Sanatlar bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ'ın yaptığı sergide 55 öğrencinin 100'e yakın eseri sergilendi.

"Topraktan Geldik, Toprağa gideceğiz" felsefesiyle bu sergiyi tasarladıklarını söyleyen Evren Daşdağ, toprağın, ana sıfatıyla adlandırılmış bir varlık ve yaşam için temel gereksinimlerden biri olduğunu belirtti. Daşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar önem atfedilen bir nesneyi biz elle şekillendirerek, neler yapabiliriz dedik. Buna ruhumuzu kattık. Buna gönlümüzü kattık. Buna zihinsel üretimimizi kattık. Tasarladık. Onların hocası olarak ben de özgürlüğe kanat açmış kuşları vurgulamak için kuş temasıyla çalıştım. Bu kuşların bir tarafından bakıldığında kanatlarını açmış uçmaya hazır bir kuş ama arkasını çevirip baktığınızda da kollarını açmış sevgiyle etrafını kucaklayan, Yaradan'ına dua eden elleri göreceksiniz"


Ziya Gökalp eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü resim iş öğretmenliği öğrencilerinin bir dönem boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan sergide 3. ve 4. sınıfların karma işleri de bulunmaktadır. Toplamda 55 öğrencinin, 100'e yakın eserle katıldığı sergide birçok çeşidin yer aldığına dikkat çeken Daşdağ, "Kimi zaman ayağımızın altında bastığımız toprağın şekillenerek heykellere döndüğünü, aslan olup, santur olup kabardığını göreceğiz. Kimi zaman üzerine tohum atıp ta ürün elde ettiğimiz toprağın şekillenerek, duvar tabakları, duvar panoları olduğuna şahitlik edeceğiz. Kimi zaman süs eşyası, kimi zaman kullanım eşyası olarak karşımıza çıkabilecek" dedi.

Sergide sırlı, sırsız, parlak, mat, oksitli tekniklerle yapılan çalışmaların yanı sıra plaka tekniği, fitil tekniği, serbest elle şekillendirme teknikleri de bulunuyor. Hem işlevsel hem de estetik formlarda olan bauhaus türü eserlerin üretildiği sergide, insan ve kuş formlarında öyküsü olan kutulara yer verildi. Sergi, 9 Nisan'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ziya Gökalp Yerel Kültür Sanat Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title