Haberler

Vali Ali Çelik: "Aizanoi'de değişim başladı"

Güncelleme:

Aizanoi Antik Kenti Turizm Destinasyonu Paydaş Toplantısı, Kütahya Valisi Ali Çelik'in başkanlığında yapıldı.

Aizanoi Antik Kenti Turizm Destinasyonu Paydaş Toplantısı, Kütahya Valisi Ali Çelik'in başkanlığında yapıldı. Vali Ali Çelik, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve 5 bin yıllık tarihe sahip Aizanoi'de değişimin başladığını, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için tüm paydaşların sorumluluk alacağını söyledi.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nin çehresinin tarihi dokusuna uygun şekilde planlanıp turizme kazandırılması amacıyla Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Kütahya İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Aizanoi Antik Kenti Turizm Destinasyonu Fizibilitesi Paydaş Toplantısı Vali Ali Çelik'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Dr. İsmail Benek'in yaptığı toplantının açış konuşmasını Vali Ali Çelik yaptı.

Aizanoi'de değişimin başladığını belirten Vali Ali Çelik, "Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı (TAİDEP) onaylandı, güdümlü projemizin ilk aşaması geçti, fizibilite süreci ağustos ayında başlayacak. İyi bir mesafe katettik. Değişim başladı; ama bir anda her şeyin olması mümkün olmuyor, çalışmalar zamana yayılacak. İstikrar, süreklilik ve amaca giden kararlılık başarıyı getiriyor. Yapılan güzel işleri anlatan bir-iki kişiyle başlayacak bir hikayenin bütün Türkiye'ye hatta Türkiye sınırlarını aşarak tüm insanlığa ulaşacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Beklentimiz büyük"

Aizanoi Antik Kenti'nin bir an önce sunuma ve ziyaretçilerin deneyimine hazırlanması gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, "Fizibilite sürecinde hem zaman hem nitelik olarak beklentilerimiz çok yüksek. Aizanoi; Penkalas Çayı, antik tiyatro-stadyum kompleksi hızlı bir şekilde sunuma hazırlanmalı. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için tüm paydaşlarımızın ellerinden gelen katkıyı sunacağına inanıyorum" dedi.

"Kültür turlarında güzergah olabiliriz"

Kütahya'nın master turizm planıyla kültür turlarında önemli bir adres olabileceğine dikkat çeken Vali Çelik, "Çok güzel kültürel ve tarihi mirasımız var. Aizanoi, bunun bir parçası. Murat Dağı'ndan Yoncalı'ya, Ilıca'dan Kütahya merkeze, Dumlupınar'dan Domaniç'e, Altıntaş'a kadar bütünsel bir bakış açısıyla çalıştığımızda Aizanoi'nin turların içinde olacağı mekana dönüşeceğine inancım var" ifadelerini kullandı.

Çevrim içi yapılan toplantıya; Çavdarhisar Kaymakamı Armağan Çağlayan, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, Zafer Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Erce Şengül, Kütahya Müze Müdür Vekili Seher Duğan, STK temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Toplum

İsmail Benek Çavdarhisar Kütahya Toplum Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title