Haberler

Süleyman Karaman Biyografisi

Süleyman Karaman
Doğum YeriErzincan / Türkiye

Süleyman Karaman Kimdir ?

1956 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesi Alaçayır köyünde doğan Süleyman Karaman, ilkokulu Erzincan'da, lise öğrenimini İstanbul Pertevniyal Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu. 1981 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını “Üstün Başarı” ile tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi unvanını aldı.

1979-81 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde motor, traktör ve ziraat makineleri konusunda prototip çalışmaları, iyileştirme faaliyetleri ve uygunluk testlerinin yapılmasında görev aldı. Vatani görevini 1983 yılında tamamlayan Karaman, 1984 yılına kadar doktora çalışmalarının yanı sıra aynı fakültede Araştırma Görevlisi olarak Teknik resim ve Makine Bilgisi dersleri verdi.

1994 yılında İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kuruluşları olan İSFALT, İSBAK, İSTON, İSMER ve BELTUR'da görev aldı. 2002 yılında TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Yüksek Hızlı Tren Projesi başta olmak üzere, 100'den fazla demir yolu projesinin hayata geçirilmesine katkı sağladı. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğündeki çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanından İnovasyon Ödülü aldı. Türk Telekom, TTNET, TÜRKSAT ve TÜPRAŞ yönetim kurullarında görev yaptı.
Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Çin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem Erzincan Milletvekili seçilmiştir.

title