Haberler

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Güncelleme:

Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah, İsrail işgali altında olan Golan Tepeleri'ni 60 Katyuşa roketiyle vurdu. İsrail'in en önemli istihbarat balonunun hedef alındığı 3 askeri üsse yönelik saldırıyı İsrail basını savaşın başından beri en büyük saldırı olarak tanımladı.

Hizbullah, İsrail işgali altında olan Suriye toprağı Golan Tepeleri'ne bu sabah 60 Katyuşa roketi fırlattığını ve 3 askeri üssü hedef aldığını duyurdu. Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah, roket yağmurunun İsrail jetlerinin Bekaa Vadisi'ndeki bombardımanına misilleme olduğunu kaydetti.

40 ROKET SINIRI GEÇTİ

İsrail ordusu ise, bu sabah Hizbullah'ın ateşlediği 40 roketin sınırı geçtiği bilgisini paylaştı. Suriye, İsrail ve Lübnan'ın kesişme noktasındaki Golan Tepeleri, on yıllardır İsrail işgali altında. Lübnan medyası ise, İsrail'in sınırdaki Ayta eş Şaab'a saldırdığını yazdı.

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

BALON ÜSSÜ HAVAYA UÇTU

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Sur'da Hizbullah'ın önemli isimlerinden Hüseyin Mekki'yi seyahat ettiği araçta bir füzeyle vurması, 8 Ekim'den bu yana devam eden sınır çatışmasında yeni bir sayfa açtı. İran'ın Orta Doğu'daki en sıkı müttefiki Hizbullah, İsrail'e çok ağır saldırıyla misillemede bulundu. Çarşamba günü Lübnan-İsrail sınırının 35 kilometre içerisindeki hava üssü kamikaze silahlı insansız hava aracıyla vuruldu. Aşağı Celile bölgesindeki söz konusu üste, Sky Dew adlı casus balonlar konuşluydu.

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

"SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA EN BÜYÜK SALDIRI"

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, internet sitesinin manşetinde İsrail'in en önemli istihbarat balonunun hedef alındığını yazdı. El Meyadin ayrıca, casus balon üssünün vurulmasını İsrail medyasının savaşın başından beri en büyük saldırı olarak tanımladığını da aktardı. İsrail ordusu bu sabah kuzeydeki hassas askeri tesise saldırı olduğunu doğruladı, başka bir detay vermedi.

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

İSRAİL'DEN MİSİLLEME GECİKMEDİ

Vurulan askeri üs, Golan Tepeleri'nin eteklerindeki Taberiye yakınlarında. Hizbullah'ın savaşın başından beri imza attığı en derin saldırıya karşı misilleme de gecikmedi, İsrail jetleri Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Bekaa Vadisini gece boyuna bombardımana tuttu. Sınır hattına 100 kilometre uzaklıktaki Bekaa Vadisi, Hizbullah'ın kalesi olarak görülüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Golan Tepeleri Lübnan İsrail Dünya Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (35)

JY:

BEN HAKSIZ OLANIN DEĞİL HAKLI OLANIN YANINDAYIM BEN KÖTÜNÜN DEĞİL İYİ OLANIN YANINDAYIM BEN SONUNA KADAR HALKINI KORUMAK İÇİN SAVAŞAN İSRAIL'İN YANINDAYIM.

44
1228
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

ben de ,yaşasın var olsun türkiye,azerbaycan,israil kardeşliği.

yanıt45
yanıt720
İnsan Doktoru:

Boş trollük yapma lo

yanıt301
yanıt20
faruk merttürk:

Zaten bütün müslüman ülkeler haktan yana.

yanıt73
yanıt21
Atilla Alp:

Pekala jy efendi sucu günahı olmayan cocukların öldürülmesi insanların evlerine mallarını gasp edilmesi insanların gözleri kapalı bir şekilde infaz edilmesi yardım araçlarının yakılmasına n diyecen hangi insanı vicdana uyar ilk önce insan olmayı ögreneceksin dini dili ırkı n olursa olsun yaratılanı yaradandan dolayı seveceksin bugun onlara yarın bize olmayacağının garantisi varmı o sayamadığın insanlar kurtuluş davasında da diyelebilirdiki bizim savasımız değil diye ama n yaptılar bize yardım ettiler şehit oldular. Mescidi aksa bizim ilk kıblem iz n peygamber canı pahasına orayı korudu kolladı senin gibi cahil düşünenler anlayacak ama zaman alacak

yanıt277
yanıt8
Özcan Özcan:

hamas terör örgütü ve hizbullah terör örgütü kaybedecek.

40
498
yanıtYanıtla
Yasin kaya:

Yavuz Sultan Selim han büyük bir padisahtir

yanıt182
yanıt16
Özcan Özcan:

bence en büyüğü abdülhamit 2 türkiye büyüklüğünde toprağı kaybetmek çoook büyük bir başarı.

yanıt33
yanıt168
osman Nat:

VEDAT UŞAKLIGİL KAZANACAK

yanıt20
yanıt8
Simge:

Özcan özcan sen şimdi hamasında hizbullahında israilin dostu olduğunu bilmezsin her şey bir oyun. Tabi bilgisizlik insanı senin gibi yapıyor işte. Bi araştır bakalım o kadar israile bomba atılıyor kimseye zarar gelmeden boş yerlere düşüyor. Filistini almak için bahane lazımdı okey...

yanıt31
yanıt37
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title