Haberler

Paket Haber

Ordu Belediyesi Kent Merkezi ile Kentin En Yüksek Noktası Olan Boztepe Arasında Teleferik Kurma Projesini Hayata Geçirmeye Çalışıyor

Ordu Belediyesi kent merkezi ile kentin en yüksek noktası olan Boztepe arasında teleferik kurma projesini hayata geçirmeye çalışıyor. Maliyeti yaklaşık 9 milyon TL olan proje ile kentin turizmine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Belediye Başkanı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, Ordu Belediyesi olarak 450 metre yüksekliğindeki Boztepe'ye teleferik inşaatına başladıklarını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Teleferik projesinin temelini 20 Mart 2010 tarihinde attıklarını hatırlatan Torun, Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük teleferik projesinin Ordu'da hayata geçeceğini ifade etti.

Torun, 2011 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedefledikleri proje hakkında şu bilgileri verdi:

'Dünyanın birçok ülkesine teleferik kullanımı her geçen gün artmaktadır. Bu projede önemli olan amaç teleferiğin bulunduğu coğrafyada bir turizm değeri olarak işlevsel şekilde kullanılmasıdır. Biz sadece bir tepeye deniz seviyesinden hareket eden teleferik inşa etmiyoruz. Biz, kent coğrafyasını, kültürünü, tarihini yarınlara taşıyacak ve turizm değeri olacak bir geleceği inşa ediyoruz. Teleferik kalkış istasyonu çevre düzenlemesi, 317 araç kapasiteli otopark alanı ve insanların sürekli sirkülasyon yaptığı sokak şeklinde tasarlanmıştır. Bu alanda teleferik istasyonu ve kabin depolama yapıları hemen deniz kenarında yer almaktadır. Bu alanda sokak şeklinde yapılan tasarımın deniz tarafında kafeterya, ana yol tarafında ise Turizm Danışma Bürosu, Kafeterya ve ürün satışı bölümlerini içeren bir yapı daha yer almaktadır. Yine bu alan içinde 6 adet el sanatları dükkanı, oturma grupları, çocuk oyun alanı ve deniz kenarında iskele de yer almaktadır. Arazi eğimine göre Boztepe varış istasyonunda yapılacak tesis tamamen coğrafi ve yöresel mimari anlayışla tasarlanmıştır. Burada 2 bölümlü olarak düşünülen tesisin 200 metrekaralik pide salonu bölümü sol tarafta yer almaktadır. Sağ tarafta ana restoran bulunmaktadır. Ana restoranın alt katı 232 metrekare, üst katı ise 371 metrekare olarak 2 katlı olarak tasarlanmıştır. Bu projenin maliyeti toplam da 9 milyon 100 bin TL'yi bulmaktadır. Projede alt istasyon ile üst istasyon arasındaki yükseklik toplam 500 metredir.'

Teleferiğin alt istasyondan üst istasyona kadar toplam 2 bin 350 metre hat uzunluğu ile 7 adet direkle geçileceğini belirten Torun, projenin 8'er kişilik oturaklı kabinlerle, çıkışta 900 kişi, inişte de 900 kişi olmak üzere toplam bin 800 kişiyi taşıyabilme kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Torun, projenin devam ettiğini ancak teleferiğin ikinci ayak direğine Samsun Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından itiraz edildiğini bununla ilgili ise tartışmaların halen sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Göreve geldikleri günden bu yana bir çok yeni projenin altına imza attıklarını ifade eden Torun, bunların içinde Katı Atık Ayrıştırma Tesisini ve Muhtar Evleri projeni tamamladıklarını, şu anda teleferik projesinin yanı sıra Derin Deniz Deşarjı Projesi, Kıyı Düzenleme Projesi, ve Menekşe Sokak Projeleri gibi projelerinin devam ettiğini söyledi.

(EKİP-DLK-MHD) - ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title