Haberler

Yeni Dünya Vakfı Gönüllülerİ İftarda Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Yeni Dünya Vakfı geleneksel iftar programı, Ankara'nın en gözde mekanlarından Keçiören Estergon Kalesi'nde yapıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğinde yapılan iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Genel merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emre Çalışkan ve çok sayıda milletvekili, Altındağ ve Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları, il genel meclisi üyeleri, üst düzey bürokrat, iş adamı, STK temsilcisi, vakfın bursiyerleri ile vakıf gönüllüleri katıldı.

İftarda konuşan YDV Başkanı Mahmut Göksu, "Ecdadımızdan aldığımız vakıf kültürü mirasını sizlerin de katkı ve desteğiyle daha iyi noktalara taşımanın mücadele ve gayretini göstermekteyiz" dedi.

İftar yemeğine ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, açılış konuşması yaptı. Bugüne kadar vakıf çalışmalarına verdiği destekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Mustafa Ak, desteğinin devam edeceğini kaydetti.

AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise, "Dilimiz, Dinimiz" üzerine konuştu. "Evde veya sokakta şiddetin nedeni kendini ifade edememek, Türkçeyi iyi kullanamamaktır. Dilimizi iyi bilmememiz toplum olarak en büyük sorunumuz" diyen Ekrem Erdem, şunları söyledi:

"En doğru yatırımın insana yapılan yatırımdır. Dünyayı çirkinleştirenler de güzelleştirenler de insanlardır. Yeni Dünya Vakfı'nın insan merkezli hizmetlerini takdir ediyorum. Türkiye'de büyük STK'lara ihtiyaç var. Aslında dünyaya yön veren STK'lardır. Siyasetçiler öndekilerdir. Bizler inancımız gereği sosyal sorumluluğu olan insanlarız. Bazı insanların yaptığı gibi işten eve, evden işe gidip-gelemeyiz".

Göksu: " Her şeyi insan için yapıyoruz"

Konuklara hitap eden Mahmut Göksu, vakfın bugüne kadarki çalışmalarını anlatırken, vakfın çalışma felsefesi üzerinde durdu. "Her şeyi insan için yapıyoruz" diyen Mahmut Göksu, "Vakıf hizmeti insan merkezli bir hizmettir. Her şey insanla güzeldir, insanla anlamlıdır ve insanla değerlidir. Çünkü her şeyi güzelleştirecek olan da insandır.

Dünyayı yaşanmaz hale getiren de insandır. Bu düşünceden hareketle insanımıza nasıl yardımcı olabiliriz güzel insan yetişmesine nasıl katkı sağlarız düşüncesinden hareketle 1996 yılında kurduğumuz Yeni Dünya Vakfı, dünden bugüne binlerce öğrencimizin eğitimlerine katkı sağladı, onların daha donanımlı ve daha bilgili bir şeklide hayata atılmaları için değişik programlarla onlara destek verdi" şeklinde konuştu.

Vakıf kültürünün tarihimizdeki önemi üzerinde de duran Mahmut Göksu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vakıf bir sevgidir. İnsana sevgi, doğaya sevgi, sanata sevgidir. Vakıf paylaşmadır. Vakıf geçmişten geleceğe bir köprüdür. Vakıf merhamettir, fedakarlıktır.

Fedakarlığı malla, canla, kendinden zaman ayırmakla yaparsınız. Vakıf, bir güzel ifadeyle (Dünyada zikri cemil Ukbada ecri cezildir.) (Dünyada güzelce yad edilmek, Ahirette bol ecir, bol sevaptır.) İşte bu büyük duygu ve düşünceler, geçmişten bugüne büyük bir medeniyet olarak bize tevarüs etmiştir. Biz de ecdadımızdan aldığımız bu mirası sizlerin de katkı ve desteğiyle daha iyi noktalara taşımanın mücadele ve gayretini göstermekteyiz.

Ankara'nın sıcak bir gününde, bir Ramazan akşamında bizi tercih ederek davetimize icabet ettiğiniz için siz vakıf dostlarına yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki sizler varsınız ve buraya kadar geldiniz. Sizlerle vakfımız daha da güç kazandı, sizlerle daha da moral bulduk. Hepinize teşekkür ediyor, ramazanınızın ve bayramınızın şimdiden mübarek olmasını cenab-ı haktan niyaz ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmut Göksu Ekrem Erdem Keçiören Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title