Haberler

Televizyonda Neler Oluyor?

Güncelleme:

SabitFikir dergisi, son yıllarda hızla artmakta olan edebiyat ve televizyon ilişkisini mercek altına alıyor.

İnternetin en çok okunan edebiyat eleştiri sitesi Sabitfikir.com'un matbu versiyonu olan SabitFikir dergisi, son yıllarda hızla artmakta olan edebiyat ve televizyon ilişkisini mercek altına alıyor. Melisa Kesmez ve Aysu Önen'in birlikte kaleme aldığı çalışma, edebiyat uyarlamalarıyla yaratılan ekran fenomenlerini, olumlu ve olumsuz yönleriyle inceliyor.

Her ay 30.000 adet basılan SabitFikir'in ekim sayısı, popüler bir konu olan televizyon-edebiyat ilişkisini işleyerek, ülkemizde son dönemlerde şekil değiştiren dizi kültürüne ışık tutuyor. Pek çok romanı tozlu raflardan çok satanlara taşıyan diziler; tefrika roman- TV dizileri ilişkisi, Türkiye dizi kültürünün Batı dizi kültürüyle kıyası, senaryo yazan edebiyatçıların görüşleri... TV-edebiyat ilişkisine dair aklınıza gelen ne varsa, Melisa Kesmez ve Aysu Önen'in kaleminden çıkan notlarla, SabitFikir'in ekim sayısında ele alınıyor.

Özgün Uçar da dosyaya "dışarıdan" destek vererek Sokaktan adlı köşesinde "Uyarlasak da mı izlesek, uyarlamasak da mı okusak?" diye soruyor ve aldığı cevaplarla vatandaşın nabzını tutuyor. "Dizi bahane, yaşasın edebiyat!" diyenleri ise Aysu Önen, Kararsız Okur'da bekliyor. Sedat Girgin'in çizimleriyle renklenen köşede, sevilen dizilerin romanlarıyla şekillenen yepyeni bir liste bulunuyor.

SabitFikir'in ekim sayısında Mert Tanaydın Dünyadan'da yayın ve televizyon piyasasının gidişatıyla birlikte "Roman mı, geleceğin senaryosu mu?" sorusunun cevabını arıyor. Televizyon köşesinde Murat Gülsoy, House dizisini enine boyuna inceliyor. Hasan Cömert Edebiyatdışı'nda ise, siyasetin ne zaman halk için yapılacağını Şebnem İşigüzel'le konuşuyor.

Keşfet bölümü ise Can Bonomo'nun kendi el yazısıyla yaptığı kitap önerisiyle renkleniyor. Elif Tanrıyar Kelebek Etkisi'nde burjuvaziye "tutunamayanlar"ın penceresinden bakarken; bu ay ilk kez yayımlanan "Dünyadan Eleştiri" köşesinde, ünlü romancı Zadie Smith'in henüz Türkiye'de yayımlanmamış olan yeni romanı NW ile yaşattığı hayal kırıklığı irdeleniyor.

A. Ömer Türkeş, Nazan Maksudyan, Oylum Yılmaz, Ayşe Çavdar, Hayati Roman, küçük İskender, Ferhat Uludere, Nafer Ermiş, Aykut Ertuğrul ve Aysu Önen gibi pek çok ismin eleştiri yazılarının da bulunduğu SabitFikir'in ekim sayısında Ceyhan Usanmaz, Yevgeni Ivanoviç Zamyatin'in Biz distopyasının gölgesinde kalan yapıtlarına dokunuyor.

SabitFikir, Idefix ve Prefix'le ücretsiz

Kapak illüstrasyonunu Utku Lomlu'nun yaptığı dergide, edebiyat ve yayıncılık dünyasından haberler ile düşünce özgürlüğü ihlâlleri de yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

Misafir olarak geldiği köyde 65 yaşındaki amcasının cinsel organını keserek öldürdü

Misafir olarak geldiği köyde 65 yaşındaki amcasının cinsel organını keserek öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title