Haberler

Rumeli Feneri Balıkçıları Sezonu Açmadı

Rumeli Feneri balıkçıları, 1 Eylül itibariyle açılacak olan balık tutma sezonunda denize açılmama kararı aldı.

Rumeli Feneri balıkçıları, 1 Eylül itibariyle açılacak olan balık tutma sezonunda denize açılmama kararı aldı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen balıkçılarla birlikte balık sezonunu açmayan Rumeli Feneri balıkçıları, balık tutulmasıyla ilgili son verilen kararlara tepki gösterdi. Rumeli Feneri balıkçılarından Şekip Yalçın, yıllardır balıkçılığın kıyıya yakın yerlerde yapıldığını belirterek, "Herkes denize çıkmıyor. Çünkü çıktığı zaman ne olacak? Bir sahil güvenlik ya da koruma kontrol gelip yakaladığı zaman teknenin ruhsatına kıyıda yasak avlanma yaptığı için cezai müeyyide uygulayacak. Onun için çıkmayı kimse düşünmüyor" şeklinde konuştu.

Yılbaşına kadar uygulamanın eski usul devam etmesini istediklerini belirten Şekip Yalçın, yılbaşından sonra tekrar 24 metre uygulaması uygulanmasını önerdi.

Balığın olduğu yerin kıyıya yakın olan sahil tarafı olduğunu söyleyen bir başka balıkçı Ahmet Menekşe, "Açıldığımız zaman balık gördüğümüzde ağ atmamız gerekiyor. Eğer ağ atarsak ruhsatımız iptal olacak. 50 bin TL 100 bin TL ceza alacağız. Şu anda pazartesi günü sayın bakanımız ile yapacağımız toplantıdan sonra hareket edeceğiz. Kararı öyle verdik" diye konuştu. Menekşe, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi eker ile yapacakları görüşme sonucu ortak bir yolun bulunacağını dile getirerek sözlerini tamamladı.

Balık avcılığının yılda 5 ay yasak olduğunu ve bunun üzerine 24 metre yasağının getirildiğini ifade eden balıkçı Mustafa Serter ise, "Bu göç balığı biz tutmasak gidecek Yunanistan tutacak, İtalya tutacak. Biz neyi tutacağız. Bırak biz tutalım. Bu balık gidiyor" dedi.

24 metre yasağına tepki gösteren bir başka balıkçı Yılmaz Akbulut da, "Mecbur çalışacağız ekmek parası, yasak-masak olmaz. Asacaklarsa assınlar. Bu çocuklar buraya çalışmak için geldi. Hopa'dan Bandırma'ya kadar. Burada ekmek parası peşinde koşuyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rumeli Feneri balıkçılarının, aldıkları karar doğrultusunda 3 Eylül Pazartesi günü Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yapacakları görüşmeden sonra kendilerine bir yol haritası çizecekleri öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Rumeli Feneri Türkiye Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title