Haberler

Fatih Sultan Mehmet'in Bedduasını Daha Fazla Taşımaya Takatimiz Kalmadı"

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Ayasofya'da namaz kılma hakkının Fatih Sultan Mehmet Han'dan bu yana verilmiş bir hak olduğunu belirterek, "Ecdadımın emanetinde namaz kılmak istiyorum.

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Ayasofya'da namaz kılma hakkının Fatih Sultan Mehmet Han'dan bu yana verilmiş bir hak olduğunu belirterek, "Ecdadımın emanetinde namaz kılmak istiyorum. En azından o zamana kadar da ayakkabıyla girmemeye yemin ettim"dedi

İnegöl Belediyesi, 3. Kitap günleri kapsamında iki duayen ismi konuk etti. "Türkiye'nin Üzerinde Kurulan Tuzaklar" konulu söyleşide Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ilçe halkıyla buluştu.

İnegöl Belediyesi, 15 Şubat'ta açılışı yapılan 3. Kitap Günleri kapsamında Cuma günü Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nu konuk etti. Gündüz Kitap Fuarını ziyaret eden Bahadıroğlu ve Sofuoğlu, akşam ise İnegöl Belediyesi'nin Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde (BMKSM) düzenlenen "Türkiye Üzerinde Kurulan Tuzaklar" konulu söyleşide ilçe halkıyla buluştu.

"İntiharları hafife almayın"

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu insanlığın karşı karşıya kaldığı tehlikelerden söz etti. Sofuoğlu, "Batı, insanları ve insanlığı içlerinde ürettikleri terör örgütleriyle, konvansiyonel silahlarla öldürüyor. GDO'lu gıdalarla öldürüyorlar. Kozmetik ürünleriyle öldürüyorlar. Bize verilen bitkilerle, bitki ilaçlarıyla ve intiharlarla öldürüyorlar. İntiharları hafife almayın" dedi.

"İngiltere güç kaybettikçe fitne fücur işlerini Amerika'ya ihale ediyor"

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ise Ayasofya'ya vurgu yaptığı konuşmasında günümüzün Amerika'sının geçmişin İngiltere'si gibi görülebileceğini ifade ederek; "Sykes-Picot anlaşması Fransa, İngiltere ve Rusya arasında imzalandı. Sykes İngiliz Dışişleri Bakanlığı görevlisi, Picot Fransız. Bir de Sazanov var Rus Dışişleri görevlisi. Bunlar bir proje imzaladılar. Osmanlı Devletini bölüşme projesiydi bu. Sonradan Sevr olarak dayatılan projenin ön çalışması. Ben İngiltere dedikçe bugünkü Amerika'yı hatırlamanızda hiçbir mahsur yok. İngiltere güç kaybettikçe daha önce kurmuş olduğu Amerika'ya ihale ediyor fitne fücur işlerini. Hepsi de İslam'ın aleyhine çalışıyor" dedi.

"Fatih'in bedduasını daha fazla taşımaya takatimiz kalmadı"

Yavuz Bahadıroğlu, konuşmasında Ayasofya'nın ibadete açılması hususunda da çağrı ve söylemlerde bulundu. "Fatih'in bedduasını daha fazla taşıma takatimiz kalmamıştır" diyen Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, "Kimse kışkırtıyor falan demesin, ebedi hakkımı istiyorum. Ayasofya'da namaz kılma hakkı Fatih'ten bu yana bana verilmiş haktır. Ecdadımın emanetinde namaz kılmak istiyorum. En azından o zamana kadar da ayakkabıyla girmemeye yemin ettim. Çorapla giriyorum Ayasofya'ya. Arada gelip meraklılar var soruyor, diyorlar hocam hayırdır. Ben diyorum Fatih'in torunuyum, onun alnının secdeye gittiği yere ayakkabıyla basmam. Siz de öyle yapın. Herhalde Ankara'dakiler de bunların çoğaldığını gördükçe acaba biz de basmasak mı diye düşünmeye başlayacaklar. Çünkü siz güçlüsünüz. Seçime gidiyoruz, en güçlü döneminizi yaşıyorsunuz. Ankara'ya ne dayatacaksanız şimdi dayatın. Ayasofya'mızı istiyoruz deyin. Beyefendice, hanımefendice, gürültüsüz, patırtısız Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesi yerine gelsin" ifadelerinde bulundu.

Program sonunda söyleşiyi takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin'de sahneye davet edildi. Güzel ve anlamlı bir söyleşi olduğunu kaydeden Şahin, Yavuz Bahadıroğlu ve Ebubekir Sofuoğlu'na İnegöl'ü simgeleyen çini hediye etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Yavuz Bahadıroğlu Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title