Haberler

Başkan Yılmaz: En Az Bir Yabancı Dil Öğrenin

Güncelleme:

Orta Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi, 2013-2014 akademik eğitim-öğretim yılına başladı.

Yeni dönemin açılış töreninde ilk dersi gazeteci-yazar ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Altan verdi. Altan, 21. yüzyılın bilgi ekonomisi üzerine kurulduğunu belirterek, bilgiye sahip olmanın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Canik Başarı Üniversitesi, 2013-2014 eğitim-öğretim akademik açılış yılı töreni, üniversitenin kampüsünde Fehmi Yıldız Kültür Merkezi'nde yapıldı. Açılışa Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Başsavcı Ali Yeldan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ile çok sayıda bürokrat, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Akademik yıl açılış töreninde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Karabacak ile gazeteci-yazar ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Altan birer konuşma yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşmasında öğrencilere fakülteyi bitirmeden önce mutlaka yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti. Elde ettikleri bilgi ve aldıkları eğitimin karşılığını üretim yapılan yerlerde aramalarını tavsiye eden Başkan Yılmaz, "Mesleği olan, bir şey üretecek kimse işsiz kalmaz. İşsizliğin en büyük sebebi bir meslek sahibi olmamaktır. Eğitimle pratiğinizi pekiştirdiğinizde hayatın bir unsuru olarak üretime katılacaksınız. En azından bir yabancı dili ana diliniz gibi öğrenmeniz lazım. Üniversiteyi bitirdikten sonra eğitiminizden daha fazlasını yabancı dil öğrenmeye ayıracaksınız. Onun için fakültedeyken yabancı dil sorununu halletmeniz lazım. Üniversitemizle de ne kadar övünsek azdır. Görünmeyen kahramanları minnetle anıyorum." şeklinde konuştu.

Akademik açılış töreni, üniversitenin kurulmasında büyük katkıları olanlara plaket verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Karadeniz Bölgesi Samsun Canik Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title