Haberler

2019 Yılının İlk Silahları TSK'ya

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 2019 yılının ilk MPT-55 sevkiyatı yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ( Tsk ) 2019 yılının ilk MPT-55 sevkiyatı yapıldı.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikasından, TSK'ya teslim edilmek üzere 4 bin adet MPT-55 tüfeğinin sevkiyatı gerçekleştirildi. 2019 yılında toplam 66 bin silah üretimi hedefleniyor.

MKE Silah Fabrikasında düzenlenen silah sevkiyatı töreninde konuşan Silah Fabrikası Müdür Vekili Ali Gümüş, "Bu törenimizin vesilesi biliyorsunuz, 2019 yılının inşallah ilk teslimatını 1'inci ayda yani Ocak ayında yapıyoruz" dedi.

2019'da 66 bin silah üretimi hedefi

4 bin silahı Türk Silahlı Kuvvetlerine sevkiyata hazır ettiklerini ifade eden Gümüş, "Bu vesileyle bu hizmette yer alan arkadaşları hem tebrik ediyorum hem de bu yüksek vazifelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz 2018 yılını gerçekten büyük bir performansla kapattık. Buna hepimiz yaşayarak şahit olduk. 2018'den önce son 10 yıla baktığımız zaman fabrikamız 9 bin ile 28 bin silah üretimi yapmış, yani en yüksek 28 bin üretmişiz. En düşük ürettiğimiz yıl 9 bin. Bu son 10 yılın ortalaması 20 bin silah olmuş. 2018 yılında ne yaptık? Hep beraber 58 bin adet silah üretiminin üzerine çıktık. Bu gerçekten büyük bir performans. Bu yaptığımız hizmetin arkasında hepimizin cesareti de arttı. 2019 yılı için nasıl bir bütçe yaptık biliyorsunuz değil mi? 66 bin silah üretimini hedefliyoruz. Daha silah fabrikasının tarihinde yaşanmış görülmüş bir rakam değil. Sizlerin performansıyla biz bu 66 binin üstesinden geliriz. Hep beraber el birliğiyle inşallah geleceğiz. Biz 58 bini geçtik, 66 bini de inşallah yaparız" diye konuştu.

MPT-55'in 2 versiyonu olduğunu aktaran Gümüş, "Şu andaki teslimatımız 4 bin adet MPT-55. Bunun 2 versiyonu var. Bir namlusu kısa olan, bir de namlusu uzun olan. Şu andaki teslimatımızda bin 200 adet kısa namlulu, 2 bin 800 adet de uzun namlulu silah teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Dünyada böyle bir olay yok"

MKE Genel Müdür Yardımcısı Akif Akgül ise, "Biz gerçekten Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun neler yapabileceğini herkese gösterdik. MPT-76 bizim başarı hikayemizdir. MPT-55 inanılmaz başarı hikayemizdir. Çünkü bunlar tamamen bizim kendi tasarımlarımız doğrultsun da ortaya çıkmış silahlar ki bunlar kolay kolay çıkmaz. Bunlar emek sahibi olanların yüreklerine kadar işlemiş olan tecrübenin eserdir. MPT-55'i ne zaman çıkarttık? Bir senede çıkarttık. Bir senede bir silahı çıkartıp envantere sokulması dünyada böyle bir olay yok. Öyle kendimizi küçük görmeyelim. Makine Kimya bu Makine Kimya bunları yapar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 4 bin adet MPT-55, 4 tırla yola çıktı. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

TSK Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title