Haberler

Gkv'li Öğrenciler 'Dansların Rengi' Adlı Gösteride Başkan Fatma Şahin'i Büyüledi

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlkokulu öğrencilerinin sahnelediği ‘Dansların Rengi’ adlı gösteri izleyenleri büyüledi.

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlkokulu öğrencilerinin sahnelediği 'Dansların Rengi' adlı gösteri izleyenleri büyüledi. Etkinliğe katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gösteriden çok etkilendi ve Anneler günü nedeniyle öğrencilerin seslendirdiği 'Annem' adlı şiiri dinlerken duygulandı.

GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumları yıl sonu etkinlikleri kapsamında bir birinden güzel gösterileri sahneye taşırken GKV Özel İlkokulu öğrencileri de 'Dansların Rengi' adlı gösterileriyle etkinliklere damgasını vurdu. GKV Özel İlkokulu 4.sınıf öğrencilerinin sahnelediği gösterilere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve çok sayıda davetli katıldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenen gösteri izleyenleri adeta büyüledi. Gösteri öncesi öğrenciler tarafından anneler günü nedeniyle seslendirilen bir birinden güzel şiirler Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i duygulandırdı.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, "Dansın Renkleri adlı gösteride bizi medeniyetler beşiği, kahramanlar, efeler, yiğitler, şahinler diyarı Anadolu'muza keyifli bir yolculuğa çıkaracaklar. Bu yolculukta öğrencilerimizin yeteneklerine, donanımlarına ve farklılıklarına birlikte tanık olacağız. Kısa bir süre sonra mezuniyet törenlerini yapıp, gençliğe adım atacakları ortaokula uğurlayacağımız öğrencilerimize Gaziantep Kolej Vakfı çatısı altında nitelikli bir temel eğitim vererek onları geleceğe en iyi şekilde hazırladığımıza inanıyoruz. 50 yıllık birikim ve deneyimiyle, sayısız başarılarıyla, birbirinden değerli mezunlarıyla Gazi kentimizi ulusal ve uluslararası platformlarda gururla temsil eden okullarımız, ülkemizin en köklü ve saygın eğitim kurumları arasında haklı bir yer edinmiştir. 1963 yılında değerli kurucumuz Cemil Alevli'nin belirlediği Atatürkçü, çağdaş, laik, demokrat ve cumhuriyet değerlerine içtenlikle bağlı çizgisinden hiç sapmadan yarım asrı geride bırakan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları modern Türkiye'nin Anadolu'da ışıyan yüzü olmuştur. Biz 50 yıldır dimdik ayakta duran büyük bir eğitim kurumunun yönetici, öğretmen ve çalışanları olarak bugüne kadar olduğu gibi, bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı akademik, sosyal ve kültürel yönden en iyi şekilde yetiştirmeyi kutsal bir vatan borcu kabul ediyoruz, çünkü bu ülkeyi, yarınlarımızı onlara devredeceğiz. Sevgili öğrencilerimiz bizden çok daha ileriye gitmeli, diğer ülkelerdeki akranlarıyla rekabet edebilmeli, onlardan daha donanımlı, daha özellikli ve üretken olmalılar. Projeleriyle, buluşlarıyla, bilime, sanata katkıda bulunmalı, farklılık yaratmalılar. Nobel ödüllü, Pulitzer ödüllü, Kalite- Mükemmellik ödülü sahibi bilim adamlarımız, sanatçılarımızla öğünmeliyiz. Ancak o zaman kafa tutabiliriz, bizi 50 yıldır dışlayıp, 2-3 milyon nüfuslu sonradan türemiş devletlere kapısını ardına kadar açan Avrupa Birliğine veya yüzümüze gülüp, arkamızdan her türlü oyunu çeviren diğerlerine. Bunun tek yolu, Ulu Önder Atatürk'ün bir asır önce bize işaret ettiği sağlam ekonomisi, sermayesi ve yatırımlarıyla, bilimsel ar-ge gücüyle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmaktır. Bu hedefler okullarımızın değişmez rehberidir" dedi.

Dansların Rengi adlı gösteri GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Gülistan Salıcı, Semra Rastgeldi, Canan Canbolat, Dürdane Kurt ve Selver Karadağ ile Halk Oyunları öğretmenleri Tülay Kıratlı, Ayşe Güner'e, Bilgisayar öğretmeni Fatoş Hanedan rehberliğinde sahneye konulurken gösterilerde kullanılan dekor ve kostümlerde GKV'li öğretmenlerin gözetiminde gerçekleştirildi. GKV Özel Okulları teknik personellerinden Sevgi Akyüz, Ahmet Öz, Mustafa Özbal, Mehmet Keçe, Erhan Çağlı, İzzet Solak, Dede Ermeç ve Kadir Özçelik'in de aktif rol aldığı gösterilen izleyenleri adeta büyüledi. Dansların Rengi adlı gösteride öğrencilerin gösterdiği yüksek performans kadar kostümleri de büyük ilgi çekti.

Dansların Gösterilerini izleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy'u eğitime yarım asırdır verdikleri destekten dolayı kutladı. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i kutlayarak eğitim adına atılacak bütün adımların arkasında yer alacaklarını ve her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Gecenin geç saatlerine kadar süren gösterilerin ardından GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili gösterinin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür çiçeği vererek öğrencileri kutladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fatma Şahin Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

title