Haberler

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Bilgin enflasyon rakamlarını işaret etti

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Olası bir ara zam için enflasyona artışına dikkat çeken Bakan Bilgin, "Enflasyon düşüş eğiliminde. Bu düşüş devam ederse ara zamma gerek kalmaz" dedi.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasının ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Seçimlerden önce asgari ücrete ara zam yapılacağı tartışmaları başladı.

"ENFLASYON DÜŞME EĞİLİMİNE DEVAM EDERSE GEREK KALMAZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, konuyla ilgili bir soruya, "Enflasyonda düşme eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirmeye gerek duyulmaz, şu an gündemde değil. Temmuzda eğilim devam ederse yeniden değerlendirilir" ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

"ZAM TEMMUZ'DA" DEMİŞTİ

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la AK Parti'de görüşme gerçekleştirecek olan Bakan Bilgin, asgari ücrete yapılacak zam tarihi ile ilgili de "Asgari ücrete zam temmuzda" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL OLUYOR

Öte yandan, emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." demişti.

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL

Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını açıkladı. Yaklaşık 15 milyon emeklinin faydalanacağı ikramiye, hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda ödenecek. Böylece emekliye 2 bayramda toplamda 4 bin TL ödenecek.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Bilgin Zam Ekonomi Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500

Yorumlar (15)

Ercan akdeniz:

Seçim sonrası her şey güzel olacak...

80
13
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

İstanbul için de her şey güzel olacaktı, oy verdiğiniz başkanınız bir yıldır şehrin başında değil..

yanıt5
yanıt33
Türk Genci:

doğru hep sizin evde

yanıt26
yanıt2
Dengiz Elm:

Yine kandırıldık ??

74
8
yanıtYanıtla
ERKAN ÖZDEMİR:

Enflasyon düşüyordu fiyatlar düşüyormu ki??? Gören diyecek herşeyucuzluyor. İlk seçimde göndericez sizleri

55
20
yanıtYanıtla
Sunucu Onbir:

Bunlar seçim oyunları.. insanları ne güzel kandırıyorlar. :))))

65
2
yanıtYanıtla
Musa Mut:

Seçim öncesi hersey mubah

58
3
yanıtYanıtla
neslihan tokmak:

asgari ücrete zam yapılmasın, her şeye gelen zamlardan sonra artık indirim yapılsın. maaşımız yükseldikçe alım gücümüz azalıyor fakirleşiyoruz.

54
4
yanıtYanıtla
filozof:

gözünüzü seveyim zam yapmayın.mislini ödüyoruz.ya sev ya terk et.

37
7
yanıtYanıtla
Ozzy Bjk:

Bunlar rüya mı görüyor? Enflasyon nerede düşüyor? Yeter artık dalga geçmeyin bu millet ile yeter!!! Ayrıca LÜTFEN ZAM falan da yapmayın!!!

30
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title