Haberler

Çukurova'nın Kıyafetleri Katar'da

Volkan Kaşık - Adana Olgunlaşma Enstitüsü Çukurova kültürünün izlerini taşıyan kıyafetlerin yer aldığı "Toroslardan Esintiler" adlı koleksiyonundan 20 parça kıyafeti talep üzerine Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani'nin eşi Sheikha Mozah...

Volkan Kaşık - Adana Olgunlaşma Enstitüsü Çukurova kültürünün izlerini taşıyan kıyafetlerin yer aldığı "Toroslardan Esintiler" adlı koleksiyonundan 20 parça kıyafeti talep üzerine Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani'nin eşi Sheikha Mozah bint Nasser Al-Misned ile kızına gönderdi. Enstitü ayrıca kıyafetlerin beğenilmesi üzerine defile yapmak için Katar'ın başkenti Doha'ya davet edildi.

Enstitü Müdürü İkbal Kalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıldır kentte faaliyet gösteren Kız Teknik Öğretim Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün, Çukurova'nın el sanatlarının ve kültürünün yaşatılması için çalışmalarını sürdürürken, yurt dışından da geleneksel Türk sanatlarının yansıtılması için teklifler de aldığını söyledi.

Kalın, "Toroslardan Esintiler" kreasyonunda Adana'nın ve Mersin'in dağ köylerini tek tek gezerek oradaki yörüklerin kılık kıyafetler kullandıkları süslemelerden yararlandıklarını, kreasyonlarının yaklaşık 50 parçadan oluştuğunu ve 2 yıllık bir süreçte hazırlandığını ifade etti.

Çukurova kültürünün izlerini taşıyan kıyafetlerin yer aldığı "Toroslardan Esintiler" adlı koleksiyonu yurt içindeki çeşitli defilelerle halka tanıttıklarını anlatan Kalın, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmalarla Adana Olgunlaşma Enstitüsü son yıllarda güzel bir ekip çalışması, markalaşma yaparak tüm Türkiye ve dünyaya sesini duyurmuştur. Bu doğrultuda da yurt içi ve yurt dışında sergiler açmakla birlikte oralardan talepler de alıyoruz. Hem defile yapıyor hem de sipariş alıyoruz. Son olarak İstanbul'da Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani'nin eşi Sheikha Mozah bint Nasser Al-Misned ile kızına özel olarak yaptığımız defile çok beğenildi. Bunun üzerine bizden özel olarak 20 parçalık bir koleksiyon istendi. Kreasyondan 20 parça kıyafeti özel olarak Katar'a gönderdik."

-Katar'a davet edildiler-

Katar'a gönderdikleri kıyafetlerin beğenilerek giyildiğinin kendilerini söylendiğini anlatan Kalın, şöyle devam etti:

"Daha sonra Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani'nin eşi Sheikha Mozah bint Nasser Al-Misned tarafından Kasım ayında Katar'ın başkenti Doha'ya defile yapmak için davet edildik. Orada da 'Toroslardan Esintiler', 'Anadolu Medeniyetleri' ve 'Osmanlı Saray Kıyafetleri' koleksiyonlarını sergileyeceğiz. Bu çok onur verici. Aynı zamanda 'Asya'dan Avrupa'ya' adlı özel bir özel koleksiyonumuz daha var o da çok beğenildiği için Çin'e de sık sık davet alıyoruz. Cezayir Kültür Bakanı da koleksiyonu çok beğendi ve defilemizi ve sergimizi iki defa izlemeye geldi. O da bizden eserler giyiniyor. Ayrıca Kazakistanlı ünlü bir sanatçı da bizden kıyafet talep etti. Hazırladığımız kıyafeti 5 bin kişilik salonda giydi. Bunlar ülkemizi, Türk kültürünü tanıtmak adına güzel çalışmalar."

Kalın, hazırladıkları kıyafetleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanların da beğeniyle giydiklerini söyledi.

Hem Osmanlı kültürünü, hem de Türk İslam sanatının en güzel örneklerinin Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde bulunabileceğini belirten Kalın, bu nedenle tüm Adanalıları ve kent dışından gelen ulusal ve uluslar arası misafirlerini burada ağırlamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Hamad Bin Khalifa Al Thani Çukurova Katar Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title