Haberler

Çorum'daki Sel

Güncelleme:

Osmancık ilçesinde, dün akşam etkili olan dolu ve sağanakta, metrekareye 62 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Osmancık ilçesinde dün 18.30 sıralarında başlayan yağışın, saat 19.00'dan sonra kuvvetli sağanak şeklinde devam ettiği ve 20.30'a kadar etkili olduğu öğrenildi.

İlçede iki saat içerisinde metrekareye 62 kilogram yağış düştüğünü ifade eden yetkililer, bu oranın, bölgede son yıllarda görülen en yüksek yağış miktarı olarak kaydedildiğini belirtti.

İlçedeki selde yaşanan zarara ilişkin hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, vatandaşların belediyeye yaptığı müracaatlar doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına başladı. Yaklaşık 70 ev ve iş yerinin su baskınından dolayı zarar gördüğü, zarar boyutunun ise değişkenlik gösterdiği öğrenildi. 

Yağışın etkili olduğu bölgelerden Şenyurt Mahallesi'ndeki müstakil evlerin, taşkınlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

Esentepe Mahallesi'nde oturan ve evinin bir duvarı yıkılan Sultan Biçer ise akşam aniden başlayan yağmurun baskına neden olduğunu vurgulayarak, "Pencerenin önünde yağmur suları birikmeye başladı. Biriken suyu temizlemeye niyetlenmişken duvar aniden yıkıldı. Torunlarımı alıp hemen diğer odaya kaçtım. Duvarın yıkılmasıyla bazı eşyalarım zarar gördü" dedi. 

DÜŞTÜĞÜ RÖGARDAN AÇIK KANALA SÜRÜKLENMİŞ

Rögarı temizlemek istediği sırada düşerek sel sularına kapılan belediye işçisi Serdar Arslan'ın cesedi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Arslan'ın D-100 kara yolu üzerinde bulunan rögara düştüğü ve yaklaşık 500 metre mesafede bulunan sulama kanalına sürüklendiği öğrenildi. 

Öte yandan belediye ekiplerinin cadde ve sokaklardaki taşkınların sürüklediği moloz ve çamurun temizlenmesi için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Serdar Arslan Osmancık Çorum Yerel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title