Haberler

Öztürk: Kötü Ama Acı Bir Ders Aldık

Güncelleme:

Bursaspor takım kaptanı İbrahim Öztürk, UEFA Avrupa Ligi'nden erken elenmelerinin kendileri için kötü ama acı bir ders olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'un takım kaptanı İbrahim Öztürk, UEFA Avrupa Ligi'nden erken elenmelerinin kendileri için kötü ama acı bir ders olduğunu söyledi.

Öztürk, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sezon hazırlıkları kapsamında 15 günlük kamp için yarın Slovenya'ya gideceklerini anlattı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki kampın ardından bir süre Özlüce Tesisleri'nde çalıştıklarını dile getiren Öztürk, "Kartepe'den sonra burada sıcaktan dolayı çalışmalar biraz zor oluyordu ama takımdaki herkes elinden geldiğince en iyi şekilde çalışmaya gayret ediyor. Çünkü ciddi bir forma rekabeti içindeyiz, herkes de bunun bilincinde" dedi.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in istediklerini sahaya yansıtmaya çalıştıklarını bildiren Öztürk, takımda arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu vurguladı.

Herkesin birbirine yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"En iyi şekilde çalıştık ve buradaki kampı tamamladık. Takımda Belluschi'nin şanssız bir sakatlığının dışında başka sakatlık yaşanmaması hepimiz için sevindirici. Burada oldukça olumlu ve verimli geçen hazırlık sürecini Slovenya'da da devam ettirmek istiyoruz. Slovenya'da oynayacağımız hazırlık maçları da önemli. Bu karşılaşmalarda herkes birbirini daha iyi tanıyacak. Slovenya'dan inşallah daha güçlü döneceğiz ve Galatasaray maçına da o güçle çıkacağız."

"Herkes biraz daha gayretli olmak zorunda"

Bir gazeteci, Öztürk'e, "UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Gürcistan temsilcisi Chikhura Sachkhere'ye elenerek kupaya erken veda ettiniz. Bu elenmenin takım üzerindeki etkisi devam ediyor mu?" sorusunu yöneltti.

Olayın şokunu atlatamadıklarına dikkati çeken Öztürk, "Beklemediğimiz bir sonuçtu. 210 dakika oynayıp da belki rakibe hiç pozisyon vermedik ama işte futbolda bu da var. Penaltılarda kaybettik. Hiç hesapta yoktu" ifadesini kullandı.

Hep bir sonraki turu düşünerek hareket etmelerine rağmen elendiklerini dile getiren Öztürk, elenmenin olumsuz etkilerini silmeye çalıştıklarını belirtti.

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda uzun bir sürecin kendilerini beklediğine işaret eden Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"UEFA Avrupa Ligi'nden erken elenmemiz bizim için kötü ama acı bir ders oldu. Herkes bunun bilincinde. Öyle bir travmadan sonra herkes olaya daha farklı bakıyor. İçimizde bunu daha farklı konuşuyoruz. Yaşanmasını istemezdik ama acı bir tecrübe oldu. Belki de ileriye dönük bizim için avantaj da oldu diyebiliriz. Bunu tabii ki ileride göreceğiz. Herkes biraz daha gayretli olmak zorunda. Çünkü artık hedefe gitmek için gördük ki daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Yaşadığımız sıkıntıyı bir daha yaşamamak için en iyi şekilde çalışıp lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz."

Öztürk, kendisi dahil oyuncuların forma kapma mücadelesi verdiğini anlatarak, bu rekabetin takıma olumlu yansıyacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Öztürk Bursaspor Slovenya Yerel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title