Haberler

Başsavcılıktan FETÖ/PDY Açıklaması

Güncelleme:

Diyarbakır'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 460 kişiden 108 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensubu askerlerin darbe teşebbüsü eylemleriyle ilgili Diyarbakır'da gözaltına alınan ve aralarında Korgeneral, Tümgeneral, Tuğgeneral, Askeri Pilot ve çeşitli rütbelerde subay; 244 asker, 72 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı, aralarında üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürleri, başkomiser ve komiser rütbesinde olanların da bulunduğu 86 emniyet görevlisi ve yine aralarında rektör, profesör, doçent unvanlı akademik görevlilerin bulunduğu 56 kişi ile 2 kaymakam olmak üzere toplam 460 kişiyle ilgili yürütülen soruşturma hakkında açıklamada bulundu.

Açıklama Yazılı Yapıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre imzalı açıklamada şöyle dendi; "2016/22122 soruşturma sayılı dosyada; 72 Hakim - Cumhuriyet Savcısı hakkında soruşturma yürütülmekte olup, 41 kişi tutuklanmış, 12 kişi hakkında Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına karar verilmiş, 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Ayrıca 1 Avukat hakkında Adli Kontrol Kararı uygulanmıştır.

2016/22123 ve 2016/22858 soruşturma sayılı dosyalarda; 244 Askeri Personel hakkında (aralarında Korgeneral, Tümgeneraller, Tuğgeneraller, Albay, Yarbay, Binbaşı, Yüzbaşı, Üsteğmen rütbesindeki subaylar, Astsubaylar ve Askeri Hakim ve Savcılar bulunmakta olup) soruşturma yürütülmekte olup, 27 kişi tutuklanmış, 31 kişi hakkında Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına karar verilmiş, 144 kişi Başsavcılığımızca Adli işlemleri sonrası serbest bırakılmış, 39 kişi ise halen gözaltında bulunmakta ve Adli işlemleri devam etmekte olup, 5 kişi hakkında gözaltına alınması kararı verilmiştir.

2016/22227 soruşturma sayılı dosyada; 86 Emniyet Görevlisi hakkında (aralarında 3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürleri, Emniyet Amirleri, Başkomiser ve Komiser rütbesinde olanlar ve polis memurları bulunmakta olup) soruşturma yürütülmekte olup, 39 kişi tutuklanmış, 18 kişi hakkında Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına karar verilmiş, 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış. 3 kişi ise halen gözaltında bulunmakta ve Adli işlemlerine devam edilmekte olup, 7 kişi hakkında gözaltına alınması kararı verilmiştir.

2016/22535 soruşturma sayılı dosyada; Dicle Üniversitesinde görevli (aralarında Rektör, Profesör, Doçent, unvanlı akademik görevlilerin bulunduğu) 56 kişi hakkında soruşturma yürütülmekte olup, 1 kişi (Üniversite Rektörü) tutuklanmış, 55 kişi ile ilgili gözaltına alınması kararı verilmiştir.

2016/22541 soruşturma sayılı dosyada; 2 Kaymakam hakkında resen soruşturma başlatılmış olup, Adli işlemleri devam etmektedir"

Diyarbakır'daki soruşturmalar; Cumhuriyet Başsavcısı nezaretinde 5 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 10 Cumhuriyet Savcısı tarafından genişletilerek yürütülüyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title