Haberler

Barışık: "Şoförlüğü İşin Erbabı Yapacak"

Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları (TKKNNEO) Başkanı Kazım Barışık, uzun yol kamyon şoförlerinin, TESK ve TŞOF tarafından ortaklaşa hazırlanan Ulusal Meslek Standardı’na uymasını istedi.

Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları (TKKNNEO) Başkanı Kazım Barışık, uzun yol kamyon şoförlerinin, TESK ve TŞOF tarafından ortaklaşa hazırlanan Ulusal Meslek Standardı'na uymasını istedi.

Başkan Barışık, belirlenen standartların, 27 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi nedeniyle, kurallara uymayanların, işin erbabı olmayanların, kamyon şoförlüğü yapamayacaklarını bildirdi.

Barışık, yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Yeni hazırlanan yasayla bundan sonra her isteyen kamyon şoförlüğü yapamayacak. Kamyon şoförlüğünü işinin erbabı olan, meslek standartlarına uyan Şoför esnafı yapacak. Kamyon şoförleri bundan böyle gürültü kirliliğini önleyecek gerekli tedbirleri almakla da mükellef olacaklar. Standarda göre, özellikle uzun yola giderken kazalara neden olan araç üzerindeki patlak, kesik, balon yapmış ve kabak lastiklerle yolculuk yapamayacaklar. Çünkü bu lastiklerin kullanımı yasaktır. Kamyon şoförü yola çıkmadan önce aracının genel bakımı ile temizliğini ve gerekli kontrollerini yapmaktan da sorumludur"

Barışık, daha önce Taksici, Minibüsçü, Servis Aracı ve Şehir İçi Otobüs Şoförlerinin uyması için hazırlanan standartların ardından, Kamyon Şoförleri için hazırlanan standartların da hayata geçirildiğini hatırlattığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Yeni hazırlanan ve hayata geçirilen standartlara göre, kamyon şoförleri gelişen yeni teknolojilerden en iyi şekilde yararlanacaklar. Tüm sürücüler gibi Kamyon Şoförleri de araçlarını en ekonomik biçimde kullanmak zorundalar. Her Şoför araçta bulunması zorunlu sürücü belgesi, vergi levhası, tescil belgesi, trafik belgesi, egzoz emisyon kartı, sigorta poliçesi SRC belgesi, psiko-teknik değerlendirme raporu, yetki belgesi, fatura ve irsaliye gibi evrakları da yanlarında mutlaka bulunduracaklar. Ayrıca taşınan yük ve nakliyenin güvenliği için günlük hava ve yol durumunu takip edecek, sefer ve zaman planlaması yaparak yola çıkacaklar. İş süresi içinde trafik kurallarına uyarak yasal yükümlülüklerini yerine getirecek. En önemlisi gürültü kirliliğini önlemek için tüm önlemleri de alacak."

Meslek Standardındaki asıl amacın bu mesleği yapanlara kalite ve nitelik kazandırmak olduğunu kaydeden Barışık, Kamu niteliğindeki mesleğini gece-gündüz, yaz-kış demeden fedakarca yapan şoför esnafına yönelik bu standartlar kısa süre içinde uygulamaya başlanacağını söyledi.

Barışık, hazırlanan bu yeni meslek standardıyla birlikte kamyon şoförlerinin aracın basit arızalarını kendileri giderebileceklerini de kaydederek "En önemlisi şoför gideceği güzergahı verilen adrese göre, gerekirse karayolları haritasından veya navigasyon cihazından yararlanarak belirlemesini bilmelidir. Diğer mesleklerde olduğu gibi artık şoför esnafımızda değişime ayak uydurması gerekmektedir. Bu konularda gerekli eğitimler ise odamız tarafından verildikten sonra yapılacak sınav ile sertifikaları da verilecektir. Böylece işinin ehli olmayan, kafası esen, rastgele kişiler kamyon şoförü olamayacak ve piyasadan çıkmak zorunda kalacaklardır"diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteler Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title