Haberler

Aydın Ziraat Odası Desteklemelerin Tüik Verilerine Göre Yapılmasına Karşı

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı 2012 yılı tarımsal desteklemeleri kapsamında verilecek olan ürün primlerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında gerçekleştirileceğini belirterek bu uygulamanın haksızlığa neden olacağını...

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı 2012 yılı tarımsal desteklemeleri kapsamında verilecek olan ürün primlerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında gerçekleştirileceğini belirterek bu uygulamanın haksızlığa neden olacağını söyledi. Posacı, bu durumun çok çalışıp daha iyi ürün elde eden çiftçileri mağdur edeceğini belirterek "Bizce söğüt altında yatan ile ürünün başında dönen aynı primi almamalı" dedi.

Tarımsal desteklemelerin amaç ve kapsamının verimi ve kaliteyi yükselterek çiftçileri desek olmak olduğunu belirten Aydın Ziraat Odası başkanı Rıza Posacı, 2012 yılında uygulanacak olan tarımsal desteklemeler kapsamında mazot, gübre ve toprak analizi kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere 2,5 TL/dekar toprak analizi desteği verileceğini belirtti. Bunun yanında; Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları dekara 2,7 TL mazot 3.7 TL gübre, Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanlarında ise dekara 4 TL mazot, 5 TL gübre, Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarında ise dekara 6,4 TL mazot, 6,3 TL gübre desteği verileceğini açıkladı.

Başkan posacı Aydın'ı en fazla ilgilendiren kütlü pamuğa kilogramda 46 kuruş, zeytinyağına ise 50 kuruş prim desteklemesi yapılacağını belirtti. Bu yıl pamukta farklı bir uygulamaya gidildiğini kaydeden Posacı, pamuk primlerinin eskiden olduğu gibi değil TÜİK verilerine göre belirlenecek dekar başına ortalama verime göre ödeneceğini kaydederek bu durumun haksızlığa neden olacağı görüşünde olduklarını açıkladı.

(İK)

27.07.2012 10: 23: 34

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Rıza Posacı Aydın Yerel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title