Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Eyüpsultan'da öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan'la ilgili bir açıklamada bulundu. Erdoğan, eğitim camiasına başsağlığı dileyerek "Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Müsterih olsunlar." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde lise müdürü İbrahim Oktugan'ın, öğrencisi tarafından öldürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan, öğretmenlere ve eğitimcilere yönelik şiddette cezaların yarı oranında artırılacağını duyurdu.

"SÜRATLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Erdoğan, eğitimcilere yönelik şiddete karşı uygulanacak ceza düzenlemesiyle ilgili ayrıntılara da yer verdiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir.

Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır.

Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükûmet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz.

Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle,

• Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak.

• Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek.

• Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek.

• Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.

Öğretmenlerimiz müsterih olsun.

Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakârca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Bu vesileyle, İstanbul'da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz

NE OLMUŞTU?

Alibeyköy Mahallesi'ndeki özel lisede yabancı uyruklu öğrenci Y.K, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdür İbrahim Oktugan'a odasında silahla ateş etmiş, ağır yaralanan Oktugan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Saldırıdan sonra kaçan Y.K. ise polis ekipleri tarafından yakalanmıştı.

Olay nedeniyle bugün ülke genelinde çoğu öğretmen derslere girmeyerek yaşanan olaya dikkat çekmişti. Öğretmenler, benzer durumların yaşanmaması için yasal düzenleme talebinde bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Turan Yiğittekin - 3.Sayfa

Eyüpsultan İstanbul 3.Sayfa Eğitim Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500

Yorumlar (49)

oturan:

Öğretmenlerin tek dersi bu değil maaşları artırın. Aç aç ölmeyelim bari

96
244
yanıtYanıtla
Sefa Altun:

memleket texass oldu, adalet yok, eğitim yok,sağlık yok, ekonomik sıkıntılar daha neler neler,bu devran böyle giderse vay halimize vayyyyy...

yanıt174
yanıt27
Sinan Bulduk:

Bir işe yaramıyorsunuz zaten , şu anki maaşı hakedin önce..

yanıt13
yanıt52
Ali Tokgönül:

İşte ne güzel bir örnek By Sinan Bulduk . Bu tür zihniyetler olduğu müddetçe öğretmene şiddet te uygulanır canını bile alınır .

yanıt41
yanıt7
Doğrucu deli:

Öğretmenlerin maaşları ek ders ile beraber 45-50 bin TL doymadınız yarım gün çalışıyorsunuz yılın 6 ayı tatil birazda maaşınızı hakkedin şu çocuklar sizin eseriniz

yanıt17
yanıt45
Göktuğ Başbuğ:

reis senden önce zaten kimse öğretmene dokunamazdi saygısı vardı köyde öğretmen kahveye geldiği zaman herkes ayağa kalkardi saygisindan ??

276
52
yanıtYanıtla
esra ceylan:

Yıl 1994 Gaziantepte üç öğretmen ders esnasında öğrencilerinin gözleri önünde aynı okuldaki başka bir öğretmen tarafından katledildi.Allah rahmet eylesin hepsi çok değerli öğretmenlerdi.İdam cezası olmadığı sürece bu olaylar devam edicek öncesi veya sonrası farketmez.

yanıt63
yanıt11
duran sari:

Bayanın biri söylemişti şimdi doktor dönüyoruz diye övünmüştü

yanıt51
yanıt3
tamer topaloglu:

Sorun bence bu değil. kişilerin şiddet egilimi. Polise yapılan siddet, ogretmene, ogrencilerin kendi arasındaki şiddeti, askeri memuru. Bize ne oldu. Neyi kaybettik

159
7
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Ekonomiyi kaybettik.

yanıt29
yanıt9
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title